De laatste dag van Aftellen naar kerst is aangebroken en ik mag deze afsluiten met zelf kerstpakketjes maken. Wat was het leuk om iedere morgen wakker te worden en te kijken welk bericht er online was gekomen met een activiteit om af te tellen naar kerst. In het tweede gedeelte van dit bericht kun je een overzicht vinden van alle blogpost die in dit kader geschreven zijn. Zelf ging ik dus aan de slag met het maken van kerstpakketjes. Kijk je mee hoe ik dat aangepakt heb?

Voor wie en waarom?

De zelfgemaakte kerstpakketjes maakte ik voor de mensen die ons het afgelopen jaar geholpen hebben. Denk aan het oppassen op de kinderen, het aannemen van pakketjes of het maken van tientallen gevulde eieren voor een feestje. De inhoud hoeft helemaal niet duur te zijn, maar het is gewoon een gebaar van dankbaarheid. Een doos Merci is natuurlijk ook altijd leuk, maar deze zelfgemaakte kerstpakketjes zijn net wat persoonlijker.

 

Wat heb je nodig

Voor de pakketjes heb ik een deel bij elkaar geshopt in (budget)winkels, spullen gebruikt die we nog in huis hadden en wat dingen zelfgemaakt.

Je hebt in ieder geval iets nodig om de spulletjes in te stoppen. Ik koos voor wat diepere plastic bordjes (Kruidvat) verpakt in cellofaan met zilveren sterren (HEMA). Bij de Action kocht ik breed jute lint met rode glitters erop in een winters patroon. Voor in de pakketjes kocht ik waxinelichthouders voor grote waxinelichten (Action), kerstzuurstokjes (ook Action), kleine kerstchocolaatjes (HEMA), winter glow thee (supermarkt) en bakjes en bekertjes (Action) voor de zelfgebakken kerstkransjes (ik gebruikte dit recept, maar dan met bruine basterdsuiker). De waxinelichten had ik toevallig nog in huis. Ik wilde de pakketjes nog verder opvrolijken met kerststerren van papieren, maar dat is er helaas niet van gekomen. Niet afgebeeld op de foto, maar wel toegevoegd aan de pakketjes: een zelfgemaakte hanger van gekleurd zoutdeeg.

Verder heb je nog een schaar, plakband en een pen, om een bedankje te schrijven, nodig.

De zelfgemaakte kerstpakketjes

Het verzamelen en de baksels waren natuurlijk het meeste werk. Verder was het vooral een kwestie van alles op de bordjes leggen, een stuk cellofaan afknippen en eromheen maken met plakband en het lint.

Ik kwam twee doosjes tekort, maar ik herinnerde me ineens dat ik ooit een pin voorbij had zien komen waarbij heel eenvoudig van een papieren bekertje een gesloten bakje werd gemaakt. Dat werkte als een trein en zag er ook nog eens heel leuk uit:

Vergeet niet om ook nog berichtje te schrijven. Mack heeft mij heel goed geholpen met alles verdelen over de bordjes en Kate met het stiekem opeten van de chocolaatjes terwijl ik probeerde mooie foto’s te maken. Oeps!

Dit zijn de pakketjes geworden:

Ik heb er al één uitgedeeld en de rest ga ik vandaag rondbrengen!

 

Een overzicht van de uitgewerkte activiteiten van Aftellen naar kerst

Via deze weg wil ik alle dames nogmaals bedanken voor hun deelname aan Aftellen naar kerst. Ik bedacht het en vroeg om medewerking en het werd precies zo gaaf als ik verwachtte. Het was mij zelf nooit gelukt om iedere dag een blogpost van de kwaliteit die de andere dames produceerden online te zetten, dus ik ben blij dat ik het dit jaar op deze manier aangepakt heb. Hieronder een overzicht van 24 leuke en creatieve activiteiten die je kunt doen in de aanloop naar Kerstmis. Tip: pin de leukste berichten alvast voor volgend jaar!

1 december: DIY Adventskalender

Vanaf vandaag kun je meedoen aan Aftellen naar kerst. Een adventskalender met activiteiten door 24 leuke en creatieve bloggers. Laura van Wereld Van Mama bijt het spits af met deze lekkere DIY en knutselde een adventskalender in elkaar. Neem snel een kijkje!

2 december: Een bordspel spelen

Vandaag staat een bordspel op het programma van Aftellen naar kerst. Even wat quality time met je kinderen tijdens deze drukke dagen! Linda van Go or No Go zette een paar supergave printables voor je op een rijtje. Te kerstig voor nu? Pin hem voor later gebruik!

3 december: Sinterklaas knutsel

Dag drie van Aftellen naar kerst: Lieke maakte deze sfeervolle Sint en Piet versiering:

4 december: DIY 3D-stoomboot knutselen

De kinderen van Villa Speelmama knutselden deze gezellige stoomboot en zij vertelt je hoe in blog nummer vier van Aftellen naar kerst.

5 december: Witte chocolademelk

Witte chocolademelk? Waarom ook niet 🙂 Esmeralda van Save the mama laat zien hoe je dit maakt voor dag 5 van Aftellen naar kerst.

6 december: Klei (en glitters in je kerstboom)

Laat je kinderen zelf de kerstboomhangers knutselen dit jaar met klei en veel glitters; op Gewoon Wij – Thuisonderwijs en meer kun je lezen hoe je deze schitterende boomversiering maakt:

7 december: Seizoenstafel

Aftellen naar kerst is alweer een week bezig! Vandaag kun je op Kleine ontdekkers wat achtergrondinformatie lezen over een seizoenstafel(tje) en hoe je er zelf één maakt.

8 december: Sneeuwvlokken knippen

Wow wat zijn ze gaaf geworden; de papieren sneeuwvlokken van Kreanimo! Ilse deelt ook twee gratis sjablonen (voor een sneeuwvlok met een sneeuwpop en Olaf!) en geeft een handige tip om een kerstboom (van papieren sneeuwvlokken) op je raam te plakken. Snel lezen dus!

9 december: Christmas marshmallow pops

Vandaag op het programma van Aftellen naar kerst: een wintersnack maken. Ellen van The Fabulous Life of Ellen ging voor jullie aan de slag en maakte marshmallow pops. Die zien er uit om op te eten 😉

10 december: Kerstsfeer in huis

Is jullie huis al helemaal in kerstsfeer? Els van Nobody ELSe laat zien hoe haar huis is versierd met onder andere allerlei zelfgemaakte decoraties. Super mooi!

11 december: Foto’s maken voor de kerstkaart

Super leuk en handig; dit artikel van Janske.nl over het zelf maken van foto’s voor de kerstkaart met kinderen. Ze geeft heel veel tips én je kunt haar kerstkaart voor dit jaar al bekijken!

12 december: Kerstboeken voor kinderen

Ben je nog op zoek naar een leuk kerstboek om de komende tijd voor te lezen? Neem dan snel een kijkje op Mama ABC – Blog voor een handig overzicht!

13 december: Kerstkaarten maken

Wil je kerstkaarten knutselen met de kinderen, maar zoek je nog inspiratie? Neem een kijkje bij Mamasmetthee voor een leuke handafdruk/kerstboomkaart!

14 december: Zelf sneeuw maken

Dit geeft natuurlijk wel wat rommel, maar is superleuk om te doen voor de kinderen (zeker omdat het echte werk er voorlopig nog niet in zit). Spelen met zelfgemaakte sneeuw, Bianca laat op Fulltime Mama.nl zien hoe je het maakt.

15 december: Boomversiering maken

Wat een schattige Rudolph is dit geworden! Joyce van MamaKletst.nl knutselde hem met haar zoontje van ijslolliestokjes. ze vertelt je waar je deze kunt kopen en geeft nog meer ideeën voor leuke kerstboomhangers.

16 december: Raamtekening voor de feestdagen

Ik zie ze steeds vaker in de buurt; die leuke raamtekeningen. Maar hoe maakt je nou echt een mooie tekening op het raam, zelfs als je helemaal niet zo goed kunt tekenen? Ceciel van Badschuim Mama & Kids lifestyle blog laat je zien hoe je dat doet!

17 december: Buitenactiviteit

Vandaag lekker naar buiten en nog de laatste herfstschatten verzamelen? Judith van Pink Press Blog laat je zien wat je er daarna mee kunt doen om je huis gezelliger te maken.

 

18 december: Kerstboom knutselen

Karin van Maak het vrolijk laat zien hoe je een vrolijke 3D-kerstboom knutselt. Geschikt om te maken met kinderen van alle leeftijden en ook leuk om het kerstmenu op te schrijven.

Voor de oplettende lezers onder ons: op dag 18 stond eerst Priscilla van glim.org gepland. Helaas kon dit niet doorgaan, omdat zij onverwachts in het ziekenhuis kwam te liggen. Laat een berichtje op haar blog achter, dat vindt ze leuk om te lezen! 🙂

19 december: Kerstmuziek

Wat is jouw favoriete kerstnummer allertijden? Josan zette de favoriete kerstmuziek van de meisjes van GoodGirlsCompany op een rijtje:

20 december: Kinderkerstdiner

Lekkere bladerdeeghapjes; ik ben er dol op en ze zijn ideaal om te maken voor het kinderkerstdiner. Mama Minke geeft je ideeën voor de vulling en laat zien hoe je er echte kersthapjes van maakt.

21 december:Cadeautjes inpakken

Zoek je nog inspiratie om de kerstcadeautjes mooi in te pakken? Nicole van Meisje eigenwijsje laat zien hoe ze de cadeautjes op haar werk (tip! een hele leuke webshop) inpakt en laat nog wat pinspiratie zien. Ik ga vanavond aan de slag!

22 december: Kerstkoekjes bakken

Chocoladekerstkoekjes met sinaasappelglazuur; ik vind dit altijd een hele lekkere combi, dus mij lijken ze heerlijk. In dit bericht van Annekoendigitaal kun je ook nog handige tips lezen om de kerstbomen rechtop te laten staan of hoe je zo’n gezellig koekje maakt dat je op de rand van een beker kunt zetten.

23 december: Kerstboom knutselen

Zoek je nog een leuk project om de kerstvakantie mee te beginnen? Op MamaMaai kun je de beschrijving vinden voor deze leuke kerstboompjes.

24 december: Kerstpakketjes maken

Dit bericht 🙂

Fijne kerstdagen!



*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

SpeelgoedSpeelgoed