Een paar jaar geleden kocht ik het boek Eten voor beginners en daarin stond een recept voor een Griekse aardappelsalade dat inmiddels één van onze lievelingsrecepten is geworden. Een gezonde en lekkere salade. Ik maak het regelmatig en het kan ook bij veel dingen. Naast pita-broodjes met gyros is deze salade een geweldige aanvulling die gelijk voor genoeg groenten zorgt. Zelfs Kevin vindt hem heerlijk en die is over het algemeen niet zo dol op salades. Daarnaast maak ik dit recept ook graag voor bij een BBQ of voor bij het gourmetten. Je kunt hem al van tevoren maken (dit komt de smaak alleen maar ten goede) en makkelijk meenemen. De salade is lekker fris door het gebruik van citroen en munt. Hier is mijn variant van het recept.

 

Recept Griekse aardappelsalade

Een gezond en heerlijk recept voor Griekse aardappelsalade. Lekker bij (broodjes) gyros, BBQ of gourmet, 2-4 personen

Ingrediënten Griekse aardappelsalade

Griekse aardappelsalade ingredienten

– 750 gram aardappelen (liefst vastkokend)
– 2-3 tomaten
– 1/2 rode ui
– 100 gram feta
– 1 rode (punt)paprika
– 5 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels water
– 1/2 citroen (sap van)
– paar takjes munt
– 1 teentje knoflook
– peper en zout
– *eventueel olijven, maar daar houden wij niet van

Bereidingswijze Griekse aardappelsalade

 

Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes. Kook ze in een pan water met wat zout tot ze gaar zijn (hoe lang ligt aan het soort dat je gebruikt, maar omdat je al kleine stukjes hebt gesneden gaat het wel snel, ik zou vanaf 10 minuten steeds even met een vork in een stukje prikken om het te controleren). Ik heb de salade al op veel verschillende manieren gemaakt: ’s middags de aardappelen koken en de salade afmaken vlak voor het eten, of de hele salade alvast ’s middags. Maar soms komt het zo uit dat ik de hele salade in één keer voor het eten maak. Het maakt allemaal niet zo veel uit, doe wat jou uitkomt. Als je de salade van te voren maakt kunnen de smaken wat meer op elkaar inwerken, maar doe je het vlak voor het eten dan is hij nog een beetje lauw en dat heeft ook wel wat.

Griekse aardappelsalade stukjes aardappel in pan

 

Snij de rest van de groenten in kleine stukjes en meng alles door elkaar in een kom. Verkruimel de feta erover. Maak de dressing door de olijfolie, het water en het citroensap te mengen in een kommetje. Snijd de munt fijn en pers het teentje knoflook en roer dit er ook door heen. Breng op smaak met peper en zout.

Griekse aardappelsalade dressing

 

Gooi de dressing dan in de grote kom bij de aardappelen, groenten en kaas en hussel alles goed door elkaar. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik of serveer direct.

 

Griekse aardappelsalade

Wat is jouw favoriete bijgerecht bij gyros?

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: