Een ballon opblazen, er géén knoopje inleggen, aan een kind geven en die mag de ballon dan loslaten; pret gegarandeerd (en je mag de ballon nog zeker tien keer opblazen;).  Het was een regenachtige dag in de vakantie, we waren aan het wachten op visite, dus ik zocht snel iets om de jongens nog even bezig te houden. Voor deze ballonraket hadden we alles in huis, dus ik besloot het te proberen.

De Pin

Zoals je op de foto kunt zien bestaat de ballonraket uit een rietje aan een stuk draad, aan het rietje plak je de opgeblazen ballon, je laat hem los en zoeff daar gaat je ballonraket. Simpel, maar leuk verwachtte ik.

 

On the go

Eerst verzamelde ik snel alle benodigde spullen; garen, ballonnen, een schaar en tape.

Vervolgens was het nog best een gepriegel om de draad door het rietje te krijgen. De draad er een stukje instoppen en dan aan het rietje zuigen loste dit op. Je kunt natuurlijk ook een stopnaald of iets dergelijks gebruiken. Toen heb ik de draad gespannen van de ene deurklink in de speelkamer naar de andere. Dit bleek uiteindelijk een vrij korte afstand te zijn.

Toen het rietje hing, heb ik er een stuk tape aan vastgeplakt. Als de ballon dan is opgeblazen, kun je deze gemakkelijk vastmaken.

Daarna was het een kwestie van een ballon opblazen en dichthouden tot je klaar bent voor take off. Hier een kort filmpje:

 

 

Daarna kun je de ballon lostrekken, weer opblazen en vastplakken, en opnieuw. Gelukkig kwam de visite toen vrij snel 😉

 

Go go of no no?

 

De pin was een succes. Weinig voorbereidingstijd, makkelijk uit te voeren en een hoop lol.

 

Tips

– Ga voor een zo lang mogelijke ‘baan’, want de ballon gaat razendsnel.
– Ik had heel enthousiast vier ballonnen en rietjes gepakt, maar eigenlijk heb je er natuurlijk maar één van ieder nodig. Of je moet de kinderen allemaal een eigen baan laten maken, dan kunnen ze een wedstrijd doen, ook leuk.

Hoe hou jij je kinderen bezig als je wacht op visite?

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: