Vroeger was de Efteling in de winter gewoon dicht. Te koud en dan werd het hele sprookjesbos opnieuw geschilderd, zei mijn moeder altijd. Tegenwoordig kun je het hele jaar genieten van dit pretpark. Vandaag geef ik acht redenen waarom je toch in de winter of met slecht weer naar de Efteling moet gaan. En dan heb ik het nog niet eens over de Winterefteling, want dan zijn er ook nog kampvuren, een schaats- en langlaufbaan en zijn de sprookjes versierd met sneeuw.

11 uur open

De Efteling gaat in de winter pas om 11 uur open. Is dat een voordeel? Nou wel als je denkt dat het park al om 10 uur opengaat en je pas om 10 over 10 de deur uit gaat en nog een uur moet rijden. Dat je je al helemaal schuldig voelt over je dure kaartje en dat je een uur gemist hebt. Maar dan blijkt dat je maar een kwartier te laat bent. Nu je dit weet, kun je ’s ochtends gewoon wat rustiger aan doen.

 

Overal doorlopen

Dat het park een uurtje later open gaat, is helemaal niet erg, want het is veel rustiger (NB in de weekenden kan het wat drukker zijn), dus je kunt bijna overal doorlopen. In die 7 uur tijd kun je in meer attracties dan op twee lange en drukke zomerdagen.

 

Minder eten en drinken mee

Je hoeft minder eten en drinken mee te nemen. Dat eet je toch niet zo snel op als bij mooi weer. Dan ga je gewoon even op een bankje zitten en wat eten. Nu zoek je toch liever wat warms en/of overdekts op. Mocht je toch je eigen lunchpakketjes ergens willen oppeuzelen dan zijn het overdekte terras bij de Smulpaap (op plein met de draaimolens), diorama en de grote hal bij Stations de Oost goede plekken.

 

Slecht weer

Regen of sneeuw zijn in principe ook geen probleem; je duikt gewoon een attractie in om te schuilen. Als je een kinderwagen bij je hebt, is het wel handig om het regenscherm mee te nemen, want die moet meestal buiten blijven staan. Dat waren wij dus vergeten. Gelukkig verkopen ze poncho’s.

 

Korter in de speeltuin

Door de kou zijn de kinderen makkelijker mee te krijgen uit de speeltuin of het doolhof.

 

Uitrusten in de stationshal

Geen reden maar wel een tip; heb je wat koukleumen/kleintjes bij je en treinenfans die graag een rondje met de trein maken? Stap dan op bij Station de Oost en laat de eerstgenoemden hier wachten. Voor de kleintjes zijn hier goede verschoonruimtes en er is genoeg plek om binnen te zitten en wachten.

 

Binnenspelen bij de Pandadroom

Voel je niet schuldig als je je kinderen lekker lang laat spelen bij het speelgedeelte van de Pandadroom (je hoeft de attractie niet te doorlopen om hier te komen, via het restaurant Octopus aan het hoofdpad kom je er ook); kun je zelf even opwarmen bij een kop koffie.

 

Mooiere Aqaunura

Als je naar huis gaat is het schemerig of donker, dus Aquanura is 10 keer zo mooi.

Stiekem was dit een verslag van onze dag in de Efteling gisteren. Gewoon op eigen kosten en mijn eigen mening dus #nospon. Ik ben gewoon een fan en mijn kinderen ook. We hebben een heerlijke dag gehad. Kate heeft op de heenweg geslapen en is de rest van de dag wakker gebleven. Carnaval Festival vond ze al prachtig en in Droomvlucht wees ze alles aan. In het winkeltje werd ze boos dat ze geen feeënjurkje kreeg.

 

Met Ewan ben ik in Vogelrok, het Spookslot en de Bob geweest. Hij vond dat erg gaaf, dus ik ben bang dat de Python volgende keer op het programma staat.
Kevin en Mack zijn samen met de trein geweest en zaten helemaal voorin. Mack keek zijn ogen uit en hield de kolen goed in de gaten.

Wat was jouw favoriete Efteling-attractie als kind?


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: