13 december 2011

Winkeltje spelen

Gisteren hebben Ewan en ik winkeltje gespeeld. Het liefst zou ik zo'n leuk houten winkeltje willen hebben om mee te spelen, maar daar heb ik helaas geen geld en geen ruimte voor. We hebben zelfs niet eens een winkelwagentje of -mandje. Toch hebben we heel leuk kunnen spelen.
*edit feb 2016: inmiddels zijn we verhuisd en heb ik een dochter, dus wie weet komt dat winkeltje er nog wel ;)*

Benodigdheden winkeltje spelen

Ik had de volgende voorwerpen verzameld en klaargezet:
-een kassa, op een tafeltje met daarachter een stoeltje
-een tafel met daarop koopwaar, verdeeld in de categorieën groente/fruit, vleeswaren en brood en nog wat echte blikken eten
-plastic tasjes
-twee lege speelgoeddozen met hengels (als mandjes)
-een portemonnee
-en omdat het bijna Kerst is had ik bij de kassa een schaaltje met chocolaatjes gezet (Ewan krijgt bij de Boni ook altijd een snoepje)Het rollenspel


In de portemonnee had ik het speelgeld van de kassa gedaan. Ik gaf Ewan het mandje en de portemonnee en ging zelf achter de kassa zitten. Daarna heeft hij ALLE koopwaar in zijn mandje gedaan en kwam het afrekenen, haha. Hij hoefde geen chocolaatje. Toen hebben we de rollen omgedraaid en ging ik eten kopen. Wat ik altijd zo schattig vind, is dat hij dan precies dezelfde opmerkingen maakt als ik tegen hem in de ronde daarvoor:) Het was een tijdje geleden dat hij met de kassa heeft gespeeld, dus daar was hij vooral druk mee.Daarna hebben we nog een keer van rol gewisseld en kocht hij weer alles. Het heeft ons niet de hele middag bezig gehouden, maar het was wel leuk.

Wat (ver)koopt jouw kind het liefst?

Heb je mijn overzichtspagina spelen en knutselen al gezien?

Dit bericht bevat een affiliate link. Dit betekent dat als je het product koopt via één van deze links dat ik een percentage van de opbrengst krijg. Gemak voor jou en een kleine ondersteuning voor mij.

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

SintSint