29 april 2012

101 dingen - update

Wat is het lang geleden dat ik hier wat heb geschreven! We hebben nieuwe plafonds gekregen en daardoor kon ik een paar weken niet bij m'n vaste computer, maar ik probeer het nu weer op te pakken.

De 101 dingen-lijst: ik was van plan om over alle activiteiten wat te schrijven, voordat Ewan 4 jaar wordt, maar dat gaat nu natuurlijk niet meer lukken. Het is nog minder dan een maand! Dus ik beperk me tot de dingen die we nog níet gedaan hebben en probeer die nog te doen voor z'n verjaardag en daar over te schrijven. De lijst:


10. Zink- of drijfexperiment
17. Toren bouwen met voorraad
19. Trein of vliegtuig spelen met stoelen
24. Postbode/postkantoortje spelen
31. Stenen of schelpen zoeken
33. Naar het tuincentrum
44. Insecten onder stenen bekijken
45. Papier in stukken scheuren (en omhoog gooien)
50. Planten water geven
61. Balletje balletje spelen
65. Glijbaan maken van meubels
67. Poppenkast
68. Onder een sprinkler doorrennen
69. Spelen met water en een spons
71. Ramen wassen
75. Geurenjacht
79. Papieren hoedjes maken
81. Bloemen zoeken
82. Knutsel een fototoestel en ga op safari
83. Knutsel een verrekijker en ga vogels spotten
84. Schoenendozentrein voor knuffels
94. Verkleden met papa's of mama's kleren
95. Maak een telefoon van twee blikken en een touw
100. Hou een watergevecht

De afgelopen twee weken hebben we drie van deze activiteiten gedaan, namelijk zink- of drijfexperiment, balletje balletje spelen en de schoenendozentrein.

Bij de schoenendozentrein mocht Mack ook meedoen:
Ik had allerlei dozen en de wasmanden aan elkaar geknoopt en alle kuffelbeesten gepakt om er in te zetten. Maar de jongens wilde zelf graag ook in de trein, dus die zaten op een gegeven moment ieder in een wasmand. Ewan vond het leuk zolang ik ook meespeelde, maar hij heeft er daarna verder niet meer alleen mee gespeeld.

Het zink- en drijfexperiment hebben we gisteren gedaan toen we Julius en Georgia op bezoek hadden. Ze vonden het erg leuk om een experiment te doen en toen ik Julius vroeg of hij wist wat een experiment was, zei hij "wat je een keer bij ons thuis kwam doen" haha.
Georgia kwam met het supergoede idee om de resultaten op een blaadje bij te houden, wat natuurlijk bij een echt experiment hoort, maar wat ik even vergeten was.

We hebben de volgende dingen getest: rozijnen, gedroogde erwten, krijt, klei, houten blokken, melkdoppen, plastic lepeltje, metalen lepeltje en een knikker. Vooral het krijt was een succes, want dat bleef eerst even drijven en zonk toen alsnog. Ik liet ze eerst allemaal één voor één voorspellen of het zou zinken of drijven. Als ik het experiment nog een keer zou doen, dat zou ik het liefst het papier voor de resultaten lamineren, zodat de voorwerpen daarna gesorteerd kunnen worden.

Nog 21 activiteiten te gaan; als ik er iedere dag één doe moet het goedkomen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

SintSint