Ewan kan soms periodes helemaal fan zijn van iets. Het begon met Carnival Festival van de Efteling vlak voor zijn tweede verjaardag. Daarna is het een heeeeele tijd Thomas geweest en de laatste maanden zijn het de Angry Birds.


Hij speelt het natuurlijk graag op de iPad, maar hij heeft ook het bordspel en al eerder heb ik hier een stukje geschreven over hoe hij het met zijn houten blokken naspeelt. Maar daar blijft het niet bij. Op de peuterspeelzaal maakt hij de Angry Birds na op het grote houten bord met gekleurde pinnen en ook op de kralenplank.

Angry Birds masker van vilt

Van vilt en textiellijm maakte ik dit simpele masker van een zwarte Angry Bird voor hem. Hij was er erg blij mee.

Angry Birds tekenen en schilderen

De laatste tijd komen de Angry Birds ook aan bod bij het knutselen. Voor het eerst sinds lange tijd (volgens mij had hij mooie ideeën in zijn hoofd, die er niet zo mooi uitkwamen en daardoor tekende hij liever niet meer) is hij weer aan het tekenen.

Vorige week heeft hij kleurplaten geschilderd:

En toen we van de week met ‘puffy paint‘ aan de slag gingen, heeft hij dit gemaakt:

Angry Birds magneet

We hebben een magneet Angry Bird gemaakt:

 

Angry birds van klei

Ik wilde met hem iets voor de lente knutselen en we bekeken wat voorbeelden in een boek. Toen zag hij een vogelnestje met vogels van klei en dat bracht hem natuurlijk gelijk weer op een Angry Birds-idee 🙂 Het kleien vond hij nog wat te moeilijk, maar hij heeft mij hele duidelijk instructies gegeven hoe de vogels er uit moesten zien;)

De vogels waren niet al stevig, maar hij heeft er heel voorzichtig me gedaan en er dagen meegespeeld.

Angry Birds iPad tekeningen

Verder heeft hij ook een serie tekeningen op de iPad gemaakt:

Ik vind ze heel goed en ik ben supertrots op mijn kleine grote jongen!


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: