9 mei 2012

Puffy paint en verven met gecondenseerde melk

Vorige week hadden we een knutselsessie hier thuis. Er waren drie kleintjes (tussen de 14 en 25 maanden) en twee grotere jongens (bijna 4 jaar). Het leek mij leuk om met ze te verven, maar ik had voor de grotere en kleinere kinderen wel wat anders neergezet.

veilige verf puffy paint


Puffy paint

Ik dacht dat puffy paint verf gemengd met scheerschuim was (en een beetje witte lijm), maar nu ik voor deze post op Google zoek, zie ik dat het het eigenlijk wat anders is haha. Waar het op neerkomt is dat het wat dikkere verf is, zodat je een soort 3D-effect krijgt. In ons geval heb ik de jongens zelf de scheerschuim, lijm en verf laten mengen, wat ze al heel leuk vonden om te doen. Daarna zijn ze ermee gaan verven en lekker bezig geweest, maar het uiteindelijke resultaat was tamelijk plat.

Bij het zoeken op internet zag ik dat Puffy Paint gewoon een bestaand product is en bij het bekijken van de afbeeldingen herinner ik me ineens dat we vroeger thuis zoiets hadden om kleding te versieren. Ook zie ik allerlei recepten waarbij de kunstwerken even in de magnetron worden gedaan om een cool effect te krijgen, bijvoorbeeld op deze blog. Lijkt me leuk om eens te proberen.

Verven met gecondenseerde melk - zelf veilige verf maken
Voor de kleintjes heb ik zelf verf gemaakt van gecondenseerde melk gemengd met voedingskleurstof. Dan was het niet zo erg als ze besloten dat ze wilden weten hoe het smaakt :) Dit was vooral van toepassing op Mack. De kleuren waren mooi fel en de verf glansde ook heel mooi. Ook mengde de verf niet zo goed, waardoor het niet gelijk een bruine vlek werd. Het duurde wel heel lang (een paar dagen) voordat de verf echt goed droog was.


Bekijk meer speel- en knutselideeën.

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'


Bewaar op Pinterest:
veilige verf dreumes baby

Handige printable met speelrecepten

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en krijg toegang tot de exclusieve MizFlurry freebies pagina. Hier staan gratis printables die je niet gewoon op deze site kunt vinden. Bijvoorbeeld een handige download met veertien sensory play-recepten.

Dit is een printable waarin ik 14 speelrecepten van mijn blog heb verzameld. Het leek mij handig om ze allemaal op één plek te hebben. Als je ze uitprint en in de keuken bewaard hoef je niet steeds je tablet of telefoon te ontgrendelen én je hebt altijd snel een knutselidee (voor op een regenachtige dag) voor handen.

Het ene vel bevat recepten die eetbaar en geschikt zijn voor kleine kinderen, zoals een sensory bin, klei recept, eetbare verf, gekleurde spaghetti, peuterlijm, regenboogrijst, gekleurd zoutdeeg en gelatine. Op het andere vel kun je recepten en ideeën vinden voor grotere kinderen, namelijk voor slijm, cloud dough, bellenblaas, puffy paint, verf voor in bad en wit zoutdeeg.Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang een link waarmee je -onder andere- deze handige printable kunt downloaden.


* verplicht veld

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

SintSint