9 mei 2012

Puffy paint en verven met gecondenseerde melk

Vorige week hadden we een knutselsessie hier thuis. Er waren drie kleintjes (tussen de 14 en 25 maanden) en twee grotere jongens (bijna 4 jaar). Het leek mij leuk om met ze te verven, maar ik had voor de grotere en kleinere kinderen wel wat anders neergezet.

Puffy paint

Ik dacht dat puffy paint verf gemengd met scheerschuim was (en een beetje witte lijm), maar nu ik voor deze post op Google zoek, zie ik dat het het eigenlijk wat anders is haha. Waar het op neerkomt is dat het wat dikkere verf is, zodat je een soort 3D-effect krijgt. In ons geval heb ik de jongens zelf de scheerschuim, lijm en verf laten mengen, wat ze al heel leuk vonden om te doen. Daarna zijn ze ermee gaan verven en lekker bezig geweest, maar het uiteindelijke resultaat was tamelijk plat.

Bij het zoeken op internet zag ik dat Puffy Paint gewoon een bestaand product is en bij het bekijken van de afbeeldingen herinner ik me ineens dat we vroeger thuis zoiets hadden om kleding te versieren. Ook zie ik allerlei recepten waarbij de kunstwerken even in de magnetron worden gedaan om een cool effect te krijgen, bijvoorbeeld op deze blog. Lijkt me leuk om eens te proberen.

Verven met gecondenseerde melk
Voor de kleintjes heb ik zelf verf gemaakt van gecondenseerde melk gemengd met voedingskleurstof. Dan was het niet zo erg als ze besloten dat ze wilden weten hoe het smaakt :) Dit was vooral van toepassing op Mack. De kleuren waren mooi fel en de verf glansde ook heel mooi. Ook mengde de verf niet zo goed, waardoor het niet gelijk een bruine vlek werd. Het duurde wel heel lang (een paar dagen) voordat de verf echt goed droog was.


Bekijk meer speel- en knutselideeën.

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'