Vandaag hebben Ewan en ik eindelijk postkantoortje gespeeld. Hij wist eigenlijk helemaal niet wat een postkantoor was, dus ik moest ook het één en ander uitleggen :). Ik had het AH-winkeltje omgebouwd tot postkantoor:


Benodigdheden postkantoortje spelen

Een winkeltje of iets anders dat als loket dienst kan doen.
Daarnaast had ik de volgende dingen opgezocht en klaargezet:
– Briefpapier en kaarten (oude verjaardagskaarten)
– Allerlei enveloppen
– Stempels en stempelkussens
– Oude postzegels (en lijm)
– Oude bankpassen
– Weegschaal
– Pen en stiften
– Speelgeld

 

Het briefpapier en de postzegels waren overblijfselen van verzamelingen die ik als kind had. Mijn ouders zijn de zolder aan het opruimen en toen kwamen deze spullen weer tevoorschijn. Dat kwam nu goed van pas! In plaats van echte postzegels kun je natuurlijk ook stickers gebruiken.
Ik had ook een brievenbus gemaakt van een lege cornflakes-doos. Erg simpel; gewoon ingepakt met gekleurd papier, er een opening voor brieven ingemaakt en ‘Brievenbus’ er op geschreven.

 

Rollenspel postkantoortje spelen

Toen konden we aan de slag. Ewan wilde een brief schrijven aan zijn grote neef.

 

 

We hebben ieder een brief geschreven en in een envelop gedaan. Ewan vond het erg interessant om aan de envelop te likken, maar helaas heb ik daar geen foto van. Daarna moest de naam van de ontvanger op de envelop geschreven en de postzegel geplakt. Vervolgens ging hij de brieven in de brievenbus gooien. Toen moesten de brieven nog gestempeld en konden ze bezorgd worden.
Ik heb ook nog even geld opgenomen, terwijl Ewan achter het loket zat en toen moesten we ons alweer klaar maken voor de peuterspeelzaal en zijn we de rest van de middag weggeweest. Hopelijk kunnen we er morgen wat langer mee spelen.

Weet jouw kind wat een postkantoor is?

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: