10 mei 2012

Postkantoortje spelen

Vandaag hebben Ewan en ik eindelijk postkantoortje gespeeld. Hij wist eigenlijk helemaal niet wat een postkantoor was, dus ik moest ook het één en ander uitleggen :). Ik had het AH-winkeltje omgebouwd tot postkantoor:
Benodigdheden postkantoortje spelen

Een winkeltje of iets anders dat als loket dienst kan doen.

Daarnaast had ik de volgende dingen opgezocht en klaargezet:
- Briefpapier en kaarten (oude verjaardagskaarten)
- Allerlei enveloppen
- Stempels en stempelkussens
- Oude postzegels (en lijm)
- Oude bankpassen
- Weegschaal
- Pen en stiften
- Speelgeld


Het briefpapier en de postzegels waren overblijfselen van verzamelingen die ik als kind had. Mijn ouders zijn de zolder aan het opruimen en toen kwamen deze spullen weer tevoorschijn. Dat kwam nu goed van pas! In plaats van echte postzegels kun je natuurlijk ook stickers gebruiken.

Ik had ook een brievenbus gemaakt van een lege cornflakes-doos. Erg simpel; gewoon ingepakt met gekleurd papier, er een opening voor brieven ingemaakt en 'Brievenbus' er op geschreven.

Rollenspel postkantoortje spelen

Toen konden we aan de slag. Ewan wilde een brief schrijven aan zijn grote neef.


We hebben ieder een brief geschreven en in een envelop gedaan. Ewan vond het erg interessant om aan de envelop te likken, maar helaas heb ik daar geen foto van. Daarna moest de naam van de ontvanger op de envelop geschreven en de postzegel geplakt. Vervolgens ging hij de brieven in de brievenbus gooien. Toen moesten de brieven nog gestempeld en konden ze bezorgd worden.

Ik heb ook nog even geld opgenomen, terwijl Ewan achter het loket zat en toen moesten we ons alweer klaar maken voor de peuterspeelzaal en zijn we de rest van de middag weggeweest. Hopelijk kunnen we er morgen wat langer mee spelen.

Weet jouw kind wat een postkantoor is?Bekijk ook eens de overzichtspagina spelen en knutselen.

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

SintSint