18 juni 2012

Hut bouwen - binnenactiviteit voor een regenachtige dagEerste activiteit Summer Bucket List

Ewan is deze week de eerste drie dagen vrij (vraag me niet waarom, zo drie weken voor de zomervakantie, maar ik vind het wel gezellig. En ik hoefde vanmorgen niet door de regen, dat was ook heel fijn.) dus ik vond het een geschikte dag om aan de Summer Bucket List te beginnen. Gezien de vooruitzichten werd het een activiteit uit het mandje 'regenachtig weer'. Ik heb alle briefjes voorgelezen en hem laten kiezen. Hij koos:Handige materialen om een hut mee te bouwen

Daar hoopte ik al een beetje op. We hebben een grote hut gebouwd, die al bijna de hele dag de huiskamer in beslag nam. Mack vond het ook heel interessant, hij speelde de hele tijd met de wasrekken en hij vond de matrassen heel lekker zacht. Wasrekken zijn heel handig bij hutten bouwen, omdat ze hoogte geven. Daarnaast heb je natuurlijk veel lakens/dekens, knijpers, kussens en eventueel matrassen nodig. Handig zijn ook hoeslakens, omdat die elastiek hebben en daardoor kun je ze makkelijk om bijvoorbeeld een tafel of wasrek 'haken'. Ook heb ik de badstandaard voor het babybadje nog een keer nuttig kunnen gebruiken.

We hebben ontbeten in de hut en daarna is hij een beetje kapot gegaan. Ewan en ik zouden de hut tijdens Mack z'n dutje nog groter maken, op deze manier. Een skelet voor een hut van kranten. Helaas waren we te laat begonnen en we waren nog niet klaar toen Mack weer wakker werd. Ik heb nog even geprobeerd om er aan door te werken, maar dat lukte niet.. Dus nu staat er een half skelet in de slaapkamer. De jongens slapen nu, misschien dat ik zo in mijn eentje nog even aan het knutselen ga ;).

Na de lunch heb ik de hut nog een keer opnieuw opgebouwd, nog groter dan vanmorgen:Leestent

De hut was nog groter dan je op de foto kunt zien, maar onze kamer is niet groot genoeg om alles op de foto te krijgen. Het hoekje met kinderboeken was heel gezellig met allemaal kussens. Inmiddels heb ik alles opgeruimd, behalve dat leeshoekje; daar heb ik Ewan vanavond ook in voorgelezen (we lezen Pluk van de Petteflet).Wanneer heb jij voor het laatst een hut gebouwd?


Bekijk meer speelideeën.

Dit bericht bevat een affiliate link. Dit betekent dat als je het product koopt via deze link dat ik een percentage van de opbrengst krijg. Gemak voor jou en een kleine ondersteuning voor mij.

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'


Geen opmerkingen:

Een reactie posten