Ewan en ik hebben vandaag koekjes gebakken met Yummy Dough. Hij wilde graag Angry Birds koekjes bakken, maar ik had niet zo’n zin om met allerlei verschillende kleuren glazuur aan de slag te gaan. Toen dacht ik aan Yummy Dough, wat ik al een paar maanden in huis heb, maar waarvoor ik nog geen geschikt moment had gevonden om het te gebruiken. Het is gekleurd koekjesdeeg, waarmee je leuke figuren kunt maken, die je vervolgend kunt bakken en dan heb je dus koekjes 🙂 Perfect voor vandaag dus.

Wij hadden een emmertje met vier kleuren: rood, groen, geel en blauw. Vier zakjes poeder waar je vijftien ml water aan toe moet voegen. Er zit een handig spuitje bij waarmee je precies vijftien ml kunt afmeten. Het voorbereiden was heel leuk en leerzaam voor Ewan. Hij mocht de zakjes opknippen en in een bakje doen. Je kunt dan nog niet echt zien welke kleur het is, pas als het water er bij zit wordt de kleur zichtbaar. Dat vond hij heel interessant. Het spuitje met water vullen was nog iets te lastig voor hem, het ging nogal zwaar, maar hij kon wel goed aangeven wanneer er genoeg water in zat. Daarna roeren en goed kneden. Ik denk dat we het iets te kort hebben gekneed, want op de plaatjes ziet het deeg er veel glanzender uit dan het bij ons het geval was. Toen we twee kleuren gingen mengen, ging het namelijk wel glanzen. Je kunt de kleuren dus ook nog mengen.

Toen hebben we de koekjes gemaakt. Ewan heeft heel goed meegeholpen. Hij vond het deeg ook erg lekker om van te snoepen. De koekjes moesten een kwartiertje in de oven en dit was het eindresultaat:

De smaak was ok, niet superlekker, alhoewel Ewan ze volgens mij wel heel lekker vond. Maar het is zo leuk om te doen en met de voorbereiding erbij ook leerzaam, dat we het nog wel eens gaan doen. Je kunt het hier bestellen.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op Facebook, Instagram, Pinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

SpeelgoedSpeelgoed