De Angry Birds zijn weer helemaal terug en Ewans favoriet op dit moment. We zijn ook zijn knipvaardigheden aan het oefenen en gisteren hebben we een Angry Birds collage gemaakt. Mack heeft een collage gemaakt met gekleurd papier.


Benodigdheden collage met doorzichtig kaftpapier

Ik had de volgende dingen klaargezet om te knutselen:

– Gekleurd papier
– Lijm
– Schaar
– Witte A4-tjes
– Transparant kaftpapier

Een Angry Birds collage

Je kunt hele leuke collages maken met doorzichtig kaftpapier. Hiervoor smeer je de niet-plakkende kant in met lijm en dat plak je op. Daarna haal je het beschermvelletje eraf en hou je dus een plakkend oppervlak over. Hier kunnen kinderen dan heel makkelijk dingen, in dit geval gekleurd papier, op plakken. Dit leek me heel geschikt voor ons knutselwerk, omdat ik vooral wilde dat Ewan zich concentreerde op het knippen. Ik heb een paar Angry Birds-achtige vormen geknipt van het kaftpapier en Ewan heeft geholpen met het in kleine stukjes knippen van het gekleurde papier en ze vervolgens opgeplakt. Hij pakte zelf de stiften erbij om een Angry Bird en een Pig te tekenen. Die tekeningen heb ik hem eerst grof zelf laten uitknippen en hij vroeg me om het daarna netjes te doen.

 

Een gekleurde vormen collage

Dit knutselwerk vereiste iets meer voorbereiding. Het overgebleven gekleurde papier had ik in allerlei vormen geknipt en in een bakje gedaan. Mack is net twee geworden en ik heb me daarom beperkt tot de kleuren rood, geel, groen en blauw. Tijdens het knutselen heb ik de kleuren steeds benoemd en een link gelegd met zijn favoriete speelgoed, namelijk de Thomastreinen (‘kijk dat is blauw, Thomas is ook blauw. Nu heb je groen gepakt, de kleur van Percy.’). Voor hem had ik een groot stuk kaftpapier op het A4-tje geplakt. Daarna riep ik hem erbij en ging hij aan de slag.

Al gauw zag zijn blaadje er zo uit:

Uiteindelijk heeft hij alle stukjes papier gebruikt en was dit het resultaat:

Het knutselen was weer eens succes en nu heb ik twee hele vrolijke collages op mijn koelkast hangen ­čÖé

 


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via ├ę├ęn van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op Facebook, Instagram, Pinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand ├ę├ęn!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

 

Pinterestafbeelding: