8 april 2013

Thomas de Trein feestje - Macks tweede verjaardag

Mack is (een maand geleden) twee jaar geworden en het thema van zijn verjaardagsfeestje kon natuurlijk maar één ding zijn: Thomas! Hij is al zeker een half jaar fan van Thomas en we hebben zijn verjaardag in stijl gevierd.

Dit was de uitnodiging:We konden de verjaardag vieren in het leegstaande appartement dat mijn ouders te koop hadden staan. Dit was heel fijn, want anders was het heel erg vol geworden in ons huis. Het gaf ons ook de gelegenheid om te versieren en alles klaar te zetten zonder dat de jarige job er wat van zag en hij was erg blij toen hij de feestlocatie zag :DAan de ene kant van de kamer hadden we de verjaardagstafel staan. De versieringen waren rood en blauw; rode en blauwe ballonnen, slingers van crêpepapier en servetbollen. Ook had ik nog een speciale Thomasslinger met 'Hoera Mack 2 jaar' gemaakt.

Aan de andere kant was er 'entertainment' voor de kinderen.Thomas take-a-long sets, rails en treinen om een hele grote baan te bouwen.Een tafeltje waar ze konden tekenen of een Thomasspelletje spelen.

Ik vind het erg leuk om een verjaardagstafel te maken, natuurlijk geïnspireerd door feestjes uit Amerika waar zo'n 'sweet table' volgens mij vrij standaard is.Op de tafel:
- Blauwe en rode bordjes en bekers, gekocht bij de Toko, nog van vorig jaar over van Mack z'n Sesamstraatfeestje.
- Fotolijstjes met afbeeldingen van Thomas er in.
- Een trein met lekkere ladingen; boomstammen (pepsels), kolen (dropjes) en ik wilde een viswagon, soms zie je van die hartige snacks in de vorm van visjes, maar die kon ik helaas niet vinden. De bakjes heb ik bij de Zeeman gekocht en de wielen zijn gewoon van papier geknipt.- En natuurlijk de taart! Een leuke en lekkere Thomastaart gemaakt door Miss Leslie Cupcakes.- Een trein van cake met wielen van bruine M&Ms (die er op bovenstaande foto al door de jarige vanaf zijn gesnoept). De siliconenbakvorm van een trein had ik al een tijdje en kwam nu goed van pas.
- Rozijnenuitdeeldoosjes, beplakt met een plaatje van Thomas aan de ene kant en de tekst 'Mack 2 jaar' aan de andere kant.
- Thomasonderzetters, zelfgemaakt door wat plaatjes van treinen (ongeveer 9x9cm) uit te printen, te lamineren en uit de knippen. Mack vond ze heel mooi!
- Glazen potjes met snoep. De kleine potjes heb ik ook bij de Zeeman vandaan. De blauwe en rode M&Ms heb ik uit twee gewone zakken gefilterd en in de andere potjes zitten zure matjes. In de grote pot zitten kleine zakjes Haribo snoep, vooral omdat de zakjes blauw waren :)- Bestek, ik had geen tijd meer om naar de Toko te gaan voor gekleurd bestek, maar de vorken voor de taart zijn toch in stijl door de gekleurde servetten met aangepaste servetringen. De wolk met 'Mack 2 jaar' had ik op de computer gemaakt en geprint en het gekleurde strookje papier zijn gewoon op maat geknipte vouwblaadjes. Mijn nichtje Georgia heeft hier heel goed bij geholpen!
- Thomas natte doekjes en servetten. Voor het feestje had ik nog wat leuke dingen besteld bij de thomastoystore.nl webshop, zoals deze doekjes, de servetten, het tafelkleed, Thomas handzeep, Thomasspelletjes en petten. Ze hebben heel veel en hele leuke Thomasdingen, maar je moet wel ruim van tevoren bestellen, het was bij ons gelukkig precies op tijd.
- Rietjes (met van die gekleurde strepen), ook weer rood en blauw gefilterd, en toeters.

In alle drukte ben ik helemaal de kaarsjes voor op de taart vergeten, maar Mack heeft wel samen met z'n vader de taart aangesneden:Daarna was het vooral eten, spelen en kletsen. Aan het einde van de middag hebben we nog met alle kinderen gedanst op Thomasliedjes.

Er bleef een klein groepje gasten eten, dat was ook heel gezellig.We aten broodjes hamburger en hot dogs, met kaas in de vorm van locomotieven (koekjesuitsteker), aardappel- en rundvleessalade en ribbelchips:)

Het was een geslaagd feest :D

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'

Pinterestafbeelding:

4 opmerkingen:

 1. Wauw !! Hier ook een zoontje die gek is op Thomas de trein. Goed dat je die webshop vermeldt, want hier in België is nauwelijks iets van Thomas in de winkels te vinden.
  Hij zal wel super blij geweest zijn, zo verwend! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een gaaf feestje!! Zie nu dat het alweer een oud feestje is maar blijft leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op zoek naar inspiratie voor de uitnodiging van onze bijna-2-jarige kom ik op jouw blog uit. Wat ontzettend leuk gedaan allemaal, ziet er supergezellig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat gaaf gedaan zeg! Mag ik vragen waar je die thomas de trein speelgoed locomotief vandaan heb met die bakjes van de zeeman erachter? :-D En de crêpe-papier slingers en ballonen?

  BeantwoordenVerwijderen

SintSint