Mack houdt heel erg van Thomas de Stoomlocomotief, maar Ewan vindt treinen stiekem ook nog heel leuk. Alhoewel hij er wel een beetje cool over doet, omdat zijn kleine broertje er zo gek op is. Vorige week hebben Ewan en ik een station in de huiskamer nagebouwd en met treinkaartjes gespeeld. Eén van de banken was de trein, we hadden een loket en de passagiers waren Angry Birds en Mario-knuffels.

Stationsloket

Het loket bestond uit een stoel en een tafeltje met daarop een kassa, een oude laptop, pennen/stiften, kaartjes en een kaart van het eiland Sodor.

De passsgiers

De knuffels stonden in de rij om een treinkaartje te kopen. Ewan schreef dan de prijs op het kaartje en daarna konden ze met het kaartje in de trein gaan zitten.

Toen alle passagiers in de trein zaten, kwam de conducteur langs om de kaartjes te knippen. Bij Ewans conducteurverkleedpak zat een gaatjestang, maar die deed het niet, dus ik heb hem de perforator gegeven. Dat vond hij heel erg interessant en leuk.

Werkplaats

De trein moest natuurlijk ook onderhouden worden. Van Duplo hadden we een paar verfbakken gemaakt en Ewan en Mack gingen gelijk aan de slag met de kwasten. Er hing ook nog een doek bij om de trein mooi op te poetsen.

Restauratie

Toen was het tijd voor een tussendoortje en kon een winkelwagentje dienst doen als restauratiekarretje. De passagiers moesten ook weer voor hun snacks betalen.

We hebben heel leuk gespeeld en toen er van de week een vriendje kwam spelen, hebben we het weer gespeeld. We hebben het toen uitgebreid met de rol van de machinist die mocht rijden met het Mario Kart stuur en de bestemmingen omriep. Dit zorgde weer voor een nieuw probleem, want het stuur zat niet goed vast en moest gerepareerd worden met gereedschap.

Omdat we erg snel door de kaartjes heen gingen die ook bij het conducteurspak zaten, heb ik wat nieuwe treinkaartjes gemaakt. Kaartjes met bestemmingen in Nederland, op Sodor en lege kaartjes.
De kaartjes zijn ook goed te gebruiken als Ewan wat ouder wordt, bijvoorbeeld om mee te rekenen, voor topografie en de lege kaartjes voor als hij kan schrijven, alhoewel hij het nu ook al heel leuk vindt om de kaartjes in te vullen.

 

Treinkaartjes downloaden

De kaartjes zijn gratis te downloaden 😀

Treinkaartjes downloaden

NB Inmiddels heb ik ook een modernere versie van de treinkaartjes gemaakt, namelijk een aanpasbare OV-kaart: OV-chipkaart foto.

Veel speelplezier!

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: