26 april 2013

Stationnetje spelen (met gratis te downloaden treinkaartjes)

Mack houdt heel erg van Thomas de Stoomlocomotief, maar Ewan vindt treinen stiekem ook nog heel leuk. Alhoewel hij er wel een beetje cool over doet, omdat zijn kleine broertje er zo gek op is. Vorige week hebben Ewan en ik een station in de huiskamer nagebouwd en met treinkaartjes gespeeld. Eén van de banken was de trein, we hadden een loket en de passagiers waren Angry Birds en Mario-knuffels.

Stationsloket

Het loket bestond uit een stoel en een tafeltje met daarop een kassa, een oude laptop, pennen/stiften, kaartjes en een kaart van het eiland Sodor.De passsgiers

De knuffels stonden in de rij om een treinkaartje te kopen. Ewan schreef dan de prijs op het kaartje en daarna konden ze met het kaartje in de trein gaan zitten.Toen alle passagiers in de trein zaten, kwam de conducteur langs om de kaartjes te knippen. Bij Ewans conducteurverkleedpak zat een gaatjestang, maar die deed het niet, dus ik heb hem de perforator gegeven. Dat vond hij heel erg interessant en leuk.


Werkplaats

De trein moest natuurlijk ook onderhouden worden. Van Duplo hadden we een paar verfbakken gemaakt en Ewan en Mack gingen gelijk aan de slag met de kwasten. Er hing ook nog een doek bij om de trein mooi op te poetsen.Restauratie

Toen was het tijd voor een tussendoortje en kon een winkelwagentje dienst doen als restauratiekarretje. De passagiers moesten ook weer voor hun snacks betalen.We hebben heel leuk gespeeld en toen er van de week een vriendje kwam spelen, hebben we het weer gespeeld. We hebben het toen uitgebreid met de rol van de machinist die mocht rijden met het Mario Kart stuur en de bestemmingen omriep. Dit zorgde weer voor een nieuw probleem, want het stuur zat niet goed vast en moest gerepareerd worden met gereedschap.Omdat we erg snel door de kaartjes heen gingen die ook bij het conducteurspak zaten, heb ik wat nieuwe treinkaartjes gemaakt. Kaartjes met bestemmingen in Nederland, op Sodor en lege kaartjes.

De kaartjes zijn ook goed te gebruiken als Ewan wat ouder wordt, bijvoorbeeld om mee te rekenen, voor topografie en de lege kaartjes voor als hij kan schrijven, alhoewel hij het nu ook al heel leuk vindt om de kaartjes in te vullen.

Treinkaartjes downloaden

De kaartjes zijn gratis te downloaden :D

Treinkaartjes downloaden

NB Inmiddels heb ik ook een modernere versie van de treinkaartjes gemaakt, namelijk een aanpasbare OV-kaart: OV-chipkaart foto.

Veel speelplezier!

Dit bericht bevat affiliate links. Dit betekent dat als je het product koopt via één van deze links dat ik een percentage van de opbrengst krijg. Gemak voor jou en een kleine ondersteuning voor mij.

Volg mij op FacebookInstagram of Pinterest

2 opmerkingen:

  1. Toch geweldig als ze hun fantasie zo de vrije loop laten en spelen met in elkaar geknutselde dingen of bijvoorbeeld de bank :-)

    BeantwoordenVerwijderen

SintSint