Ik vind het erg leuk als één van mijn kinderen helpt met koken of bakken. Eén, want bij twee schiet ik al gauw in de stress haha. Ze zitten overal aan en willen alles zelf doen, ze zijn snel en vasthoudend en voordat je het weet ligt de helft van de bloem naast de kom, zitten de eieren met schil en al bij het beslag of heeft je kind weer een mes in zijn mond om te proeven. Maar het is wel heel leuk om samen met kinderen wat te maken; ze vinden het zelf heel leuk, het is leerzaam, het kan een goede afleiding zijn als ze al de hele middag op schermen zitten tijdens een regenachtige dag en het is vaak nog lekker ook. Daarom hier wat tips om te koken of bakken met meer dan twee kleine kinderen.


– Zet alles van tevoren klaar, in stukjes gesneden en in de juiste hoeveelheden. Zorg dat je zelf ondertussen niets meer hoeft te doen, zodat je goed op kunt letten.

– Geef de kinderen om de beurt een taak. Dat kan zijn het omkiepen van een bakje, beslag roeren, de mixer aanzetten of cupcakebakjes klaarzetten. Mack helpt mij ook vaak met salade maken door alle gesneden stukjes groente één voor één in de kom te doen en dat vindt hij heel leuk.
– Zitten er eieren in het recept laat de kinderen dan ieder een ei in een apart(!) bakje breken. Ook als er maar één ei nodig is. Dit geeft wel wat meer vaat, maar ze vinden het waarschijnlijk erg leuk om te doen en dit voorkomt ruzie en huilbuien.
– Ga niet met z’n allen aan het aanrecht staan dringen op wiebelige krukjes, maar werk aan een stevige eet- of keukentafel.
Op de foto’s waren we volkoren ham/kaascupcakes aan het maken. Uiteindelijk zagen die er zo uit:

Met alles van te voren klaarzetten mis je natuurlijk wel het leerzame element van hoeveelheden afwegen en leren snijden en zo. Maar dat komt wel weer een andere keer als jullie één op één bezig zijn, of als de kinderen wat ouder zijn. Het gaat er nu vooral om dat jullie er allemaal plezier in hebben en uiteindelijk wat eetbaars produceren 🙂
Hoe doen jullie dat? Koken of bakken jullie wel eens wat met de kinderen?

 

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: