Vrijdag was Kate jarig en, zoals zoveel kleine kinderen, vond ze het uitpakken vaak leuker dan de cadeautjes zelf. Ze wilde dan graag nog even met het papier spelen, maar omdat ze alles in haar mond stopt, vond ik dat niet zo’n goed idee. Toen ik een paar dagen later las dat het uitpakken van cadeautjes een heel leuk en leerzaam spel is voor kindjes van net 1 jaar, bedacht ik me dat inpak’papier’ van stof een veel beter idee zou zijn. Vastmaken met wat klittenband en je kunt het steeds weer opnieuw spelen. Dus daar ben ik mee aan de slag gegaan en het is echt belachelijk simpel om zelf dit speelgoed voor je dreumes te maken. Je hoeft niet eens te naaien.

Wat heb je nodig

– Een paar stukjes stof; ik gebruikte van die hobbystofjes die je bij elke budgetwinkel kunt kopen.
– Klittenband; bij de HEMA hebben ze zelfklevend klittenband, voor €1,75 heb je een halve meter.
– Een schaar; ik gebruikte mijn stoffenschaar om de stof te knippen en een gewone schaar voor het klittenband.
– Speelgoed

Inpakken met stof

Ik heb gewoon steeds een stukje stof op maat geknipt voor een speelgoedje, net zoals je normaal doet als je een cadeautje inpakt. Het is wel handig om wat meer stof aan de zijkanten te nemen dan dat je bij papier zou doen. Vervolgens heb ik twee stukjes klittenband opgeplakt, de ene staand en de andere liggend. Eenmaal dichtgevouwen plakte ik weer een stuk klittenband op de stof, zoals je op onderstaande foto kunt zien.

Daarna wordt het iets lastiger, want als je het klittenband vervolgens gewoon links en rechts op de bovenste laag stof plakt, krijg je een heel raar cadeautje. Dus ik plakte het klittenband op de onderste laag stof (de bovenste laag rolde ik een beetje op):

Alles dichtvouwen/plakken en je hebt een schattig cadeautje om mee te spelen (alhoewel de lensdeksel van je moeders fotocamera ook altijd leuk blijft ;p ).

Ik maakte drie cadeautjes en Kate vond het heel interessant 🙂

Tips

– Gebruik geen vilt, daar hecht het zelfklevende klittenband niet goed aan (of je moet het klittenband vastnaaien).
– Als je het klittenband vastnaait, zit het natuurlijk wel steviger. Indien je de stukjes niet vastnaait zou ik je dreumes alleen onder toezicht met dit speelgoed laten spelen, omdat de stukjes klittenband los kunnen laten.
– Je kunt een cadeautje voor een dreumes sowieso op deze manier inpakken en geven.

Wat vond jouw dreumes leuker, het uitpakken of het cadeau?

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: