Een paar weken geleden kreeg ik een mailtje met het verzoek of ik een review wilde schrijven over een muursticker van muurstickerstunter.nl. Zoals jullie waarschijnlijk weten, zijn we vorig jaar verhuisd en we zijn er sinds die tijd nog steeds niet echt aan toe gekomen om dingen op te hangen. We hadden het er wel steeds over, dat er iets moest komen, en we dachten natuurlijk in eerste instantie aan foto’s, maar een muursticker is natuurlijk ook heel leuk. Dus we kozen een leuke sticker uit en hier kun je lezen hoe het opplakken ging.

Webshop

Op www.muurstickerstunter.nl vind je een webshop met muurstickers in allerlei categorieën. Voor de review mocht ik een sticker uitkiezen en in eerste instantie keek ik bij de stickers voor de kinderkamer. Daar zag ik hele leuke stickers van bijvoorbeeld Super Mario (de jongens hebben ook al Super Mario-gordijnen op hun slaapkamer, maar helaas weinig plek voor de stickers daar) en de Minions. Ook hebben ze allerlei stickers van bomen, die vond ik erg leuk, maar mijn man vond die wat minder. Er is ook nog een categorie Disney en dieren, genoeg keus dus voor een leuke sticker voor de speel- of kinderkamer.

Bestellen

Ik besloot echter toch voor een sticker in de huiskamer te gaan, daar waren de muren het ‘kaalst’. Onze huiskamer heeft lichtgrijze muren en de meubels zijn zwart, grijs of wit. Een zwarte wereldkaart zou hier dus wel mooi bijpassen. Mijn man en ik vonden deze allebei leuk, dus die is het geworden. Het verzenden ging heel snel; de volgende dag had ik de sticker al in huis en deze werd bezorgd door PostNL.

Zoals je kunt zien is de doos een beetje ingedeukt aan de uiteinden.

Het opplakken

Om de sticker netjes op de muur te plakken leek het mij handig om met z’n tweeën te zijn, al is het maar zodat één van de twee kan kijken of het geheel recht hangt. En ik moest natuurlijk foto’s maken. Kevin was erg druk, maar gelukkig wilde mijn vader wel helpen. Afgelopen vrijdag gingen we aan de slag. Eerst haalden we de sticker uit de doos.

Zoals je kunt zien op de foto, lijkt het erop dat de sticker tijdens het vervoer een beetje is samengedrukt. In het midden zitten hierdoor rare ‘vouwen’. Toen we de sticker uitrolde, zag dat er zo uit:

We hoopten maar dat dit het opplakken niet lastig zou maken.
In de doos zaten dus de sticker en een rol transferpapier. Dit papier dien je eerst op de sticker aan te brengen (en glad te strijken). Het transferpapier plakt wel, maar minder stevig dan de sticker, dus het helpt je om de sticker mooi glad op de muur te krijgen. Als dat eenmaal is gebeurd, verwijder je het transferpapier weer en hou je een mooie strakke sticker over.

Op bovenstaande foto brengt mijn vader het transferpapier aan. Hij moest goed wrijven om de sticker te laten hechten aan het papier. Op de verpakking van de sticker stond na deze stap: knip de sticker uit. Dat is níet van toepassing bij de wereldkaart. Anders heb je voor jezelf een leuke puzzel gemaakt 😉 De wereldkaart is juist mooi in verhouding en met alle landen op de juiste plek.
Toen was het tijd om de sticker los te pellen:

Vooral bij de wereldkaart was het opletten geblazen dat alle kleine uitstulpingen en eilandjes aan het tranferpapier zaten, zodat we niet ineens een stukje land zouden missen. Dit was wel echt even een geduldwerkje waarbij mijn vader heel langzaam het papier lostrok en zodra we zagen dat er een stukje bleef ‘hangen’, wreef hij het goed vast (met het witte papier ertussen).
Zodra de hele wereldkaart op het transferpapier zat, kon de sticker op de muur geplakt worden:

Daarna begon het spannendste gedeelte van de het opplakken; het lostrekken.

Dit werd ook weer geduldig gedaan en helaas kwamen we wel wat problemen tegen bij de stukjes waar de rare vouwen hadden gezeten. Maar mijn vader is niet voor één gat te vangen en met behulp van een scherp mesje haalde hij een stukje los waardoor hij de sticker daarna toch mooi glad op de muur kreeg. De muur onder de sticker zag er trouwens nog precies hetzelfde uit.

Uiteindelijk was dit het resultaat:

Eindoordeel

Ik ben heel tevreden met het resultaat. Op een kale, saaie muur hebben we nu echt iets moois hangen. Het zwart past ook heel goed bij ons interieur. Gisteren op Kate d’r verjaardag was de wereldkaart ook echt een blikvanger en begonnen de gasten ook spontaan een spelletje “Waar ligt …?” te spelen.

De montage ging iets lastiger dan verwacht, maar dat kwam door de vouwen die er tijdens het vervoer in zijn gekomen. Anders was het waarschijnlijk in één keer goed gegaan. Maar uiteindelijk zit de sticker mooi op de muur, dankjewel papa!

Tips
– Neem de tijd, de sticker plakken is gewoon een geduldwerkje.
– Zorg dat er iemand in de buurt is als je de sticker gaat plakken. Op zich is het goed in je eentje te doen, maar af en toe is het handig als iemand kan zeggen of de sticker recht hangt of om even een stukje vast te houden of een schaar aan te geven, etc.
– Op deze sticker stond het cijfer 28, knip een eventueel cijfer even weg.
– Zit de sticker op de muur dan kun je kleine vouwen meestal wel weg wrijven. Bij grotere vouwen kun je de sticker voorzichtig lostrekken (eventueel met behulp van een scherp mesje) en dan vanaf de vouw glad strijken.
– Knip steeds een stukje plastic los als je de sticker op de muur maakt, dat werkt makkelijker.
– Bij de wereldkaart: let op de kleine eilandjes en knip de verschillende werelddelen niet uit.

Heb jij wel eens een muursticker geplakt? Hoe ging dat?

Voor deze review heb ik de wereldkaart muursticker van www.muurstickerstunter.nl gekregen.

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: