Tijdens onze vakantie in Zeeland hebben we veel leuke dingen met de kinderen gedaan en mooie herinneringen gemaakt. Eén van de uitstapjes was naar het Klimbos Zeeuwse Helden. In dit bericht kun je lezen wat wij er van vonden.


Weekje naar Zeeland

Zoals je al eerder kon lezen, zijn wij twee weken geleden heerlijk een weekje naar Zeeland geweest. Naar Burgh-Haamstede, waar ik tot mijn 25ste ieder jaar naar toe ging in de zomervakantie. Lekker nostalgisch dus om daar met mijn eigen kinderen naar toe te gaan 🙂 We zaten in een vakantiehuisje op Landal Resort Haamstede. Dit was een heerlijk, grotendeels autovrij park (alleen op de wisseldagen mogen de auto’s het park op om te laden en lossen) met heel veel speeltuintjes en mooie huisjes (en huizen).

 

Activiteiten Burgh-Haamstede/Westenschouwen

In de omgeving Burgh-Haamstede/Westenschouwen is ontzettend veel te doen. Wij hadden natuurlijk onze eigen eetadresjes die we graag opnieuw bezochten en ook andere plekken waar we graag opnieuw kwamen, zoals het Recreatiecentrum Westerschouwen. Hier kun je onder andere bowlen, minigolf spelen en er is een indoorspeeltuin. Op woensdag hebben we hier gebruik gemaakt van het barbecue-arrangement en dat was goed geregeld (en de kinderen mochten gratis in de binnenspeeltuin). Daarnaast zijn we een dagdeel naar het dorp Haamstede geweest, hebben de kinderen trampoline gesprongen bij Jan de Trampolineman, zijn we natuurlijk een paar keer naar het strand en strandpaviljoen De Schaar geweest en hebben we gewandeld over het Schelpenpad.  Een nieuwe activiteit was voor ons het Klimbos Zeeuwse Helden en daar wil ik deze post wat meer over vertellen.

Klimbos Zeeuwse Helden

Parkeren bij het strand

Bij het bos zelf is er geen mogelijkheid om te parkeren. Dat is er wel bij het strand verderop. Dit is betaald parkeren en op een mooie stranddag kan het hier vol zijn. (Dat was bij ons het geval, gelukkig vonden we verderop in Westenschouwen nog een plekje.) Volgens Google Maps is het vanaf de parkeerplaats bij het strand 10 minuten lopen. Als ik met kinderen ben dan verdubbel ik dit aantal altijd ;-P

Kleintjes mee?

Direct toen we het bos in kwamen lopen, en nog vóór de ingang van het klimbos, zagen we een leuk speeltoestel staan. Daar moesten de jongens natuurlijk even gebruik van maken. Kate was op de heenweg in de auto in slaap gevallen. Op de site stond vermeld dat Staatsbosbeheer speeltoestellen heeft geplaatst voor de allerkleinsten, dus ik dacht dat is mooi voor Kate (het kidsparcours is vanaf 5 jaar) terwijl de jongens klimmen. Ik denk dat dat dit toestel was. Inderdaad een leuk toestel, maar wel wat verder weg van het klimbos dan ik verwacht had. Gelukkig sliep Kate en was de kinderwagen redelijk goed mee te nemen naar het klimbos zelf (beetje hobbelig). Bij de parcours is er niet zoveel te doen voor de kleintjes, er is wel een mogelijkheid om te zitten (aan picknicktafels), dus misschien is het handig om wat entertainment mee te nemen.

De excursieschuur

Je kunt de kaartjes kopen in de excursieschuur. Wij hadden niet gereserveerd, maar we konden gelukkig nog wel terecht. Op de site staat dat reserveren wel handig is.We hadden nog twintig minuten voor het parcours zou starten én niet geluncht, dus we hebben wat gegeten en gedronken in de schuur. Daar zijn ook toiletten, handig om je kind(eren) nog even te vragen of ze moeten voor jullie van start gaan.

Voorbereidingen en uitleg Kidsparcours

Toen was het tijd om te beginnen! De kinderen krijgen allemaal een tuigje om en twee haken om zich te kunnen zekeren. Hier wordt ook uitleg over gegeven.

Daarna moesten ze eerst oefenen met het veilig zekeren voor ze het parcours op mochten:

Toen was het tijd voor het echte werk:

De jongens vonden het in het begin wel spannend. Gelukkig liep papa ernaast om te helpen. Het parcours voor kinderen is tussen één en twee meter hoog, dus je kunt ze zelf via de grond begeleiden.

Maar al gauw was het niet meer eng en Ewan ging er helemaal zelf voor:

Ze mochten anderhalf uur klimmen bij het kinderparcours. Hier nog een kort filmpje:

 

Conclusie

We vonden het klimbos een leuk uitje met de kinderen. Het was een gave nieuwe ervaring; uitdagend, spannend, een beetje eng, maar uiteindelijk vonden ze het cool. Het Klimbos is zeker niet alleen voor kinderen. Er zijn nog zes parcours voor oudere kinderen en volwassenen. In het bos waren veel grote (rode?) mieren aanwezig. Ook was het er (door de schaduw natuurlijk) wat frisser, dus een trui of vest is handig om mee te nemen. Toen we weer bij het huisje waren hebben we de kinderen gecontroleerd op teken, gelukkig vonden we er geen. Het Klimbos is niet iedere dag geopend; check vooraf even op de website wanneer je er terecht kunt. Conclusie: een leuk, sportief uitje voor het hele gezin, vooral met kinderen vanaf 5 jaar.
Ben jij wel eens bij een klimbos geweest?

 

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: