Er is meer in de wereld van kindermuziek dan In de Maneschijn en Altijd is Kortjakje Ziek. Met Ewan luisterde ik de eerste jaren van zijn leven braaf naar dit soort liedjes, maar bij Mack en Kate was dit een heel stuk minder. Ik zong ze toen vooral zelf en we begonnen naar andere albums te luisteren. Veel leuker eigenlijk. Hier is een lijst met 15 leuke albums voor kinderen, die óf je kind(eren) heel erg blij maken, óf waar je zelf ook nog redelijk goed naar kunt luisteren.

Deezer Family abonnement

Vorig jaar vertelde ik jullie al welke rol muziek in mijn leven speelt en hoe ik Deezer (een muziek streaming dienst) gebruik. Dit jaar mocht ik iets nieuws van Deezer testen, namelijk het Deezer Family Abonnement. Binnen dit abonnement, wat iets duurder is dat het Premium+ abonnement, kun je zes profielen aanmaken en die kunnen dan allemaal genieten van Premium+. Zes profielen, dat betekent dat iedereen zijn of haar eigen flow* heeft en dat deze geen identiteitscrisis meer lijkt te hebben. Ieder profiel heeft een eigen lijst met favorieten en je kunt tegelijk gebruik maken van de verschillende profielen (als je in dezelfde kamer zit, zijn koptelefoons dan misschien wel handig 😉 ). Er is ook een mogelijkheid om aan te geven dat het om een kinderprofiel gaat (geen toegang tot expliciete content).

* Flow: je eigen persoonlijke DJ die precies weet wat jij wilt horen op basis van je luistergedrag. Perfect om je favoriete muziek te luisteren en tegelijkertijd nieuwe muziek te ontdekken.

 

Je geniet van Premium+; dit betekent dat je
– geen reclames tussendoor krijgt
– de afspeellijsten in de volgorde kunt luisteren zoals jij het wilt
– onbeperkt op next kunt drukken
– naar hogere geluidskwaliteit luistert
– je afspeellijsten offline kunt beluisteren

Kindermuziek

Om het Deezer Family Abonnement goed te testen, ben ik even flink in de kindermuziek gedoken en hierdoor heb ik een leuke lijst met albums en muziek voor kinderen samen kunnen stellen. In deze lijst vind je allerlei soorten muziek, variërend van film-, tv- en gamemuziek tot klassieke muziek voor kinderen. Ook is er wat ruimte voor nostalgie voor ouders. Want een eigen profiel betekent natuurlijk niet dat je er nooit wat van hoort ;-P.

 

NB bij het zoeken naar deze muziek kwam ik erachter dat er in de kinderaccounts minder muziek te vinden is dan bij de gewone accounts (ook muziek die wel geschikt is voor kinderen). Nu heb ik ontdekt dat je tijdelijk het profiel op algemeen kunt zetten, de albums op kunt zoeken en bij ‘Mijn muziek’ kunt zetten. Vervolgens kun je het profiel weer op de kinderversie zetten en staan de albums er nog. Maar als je kinderen zelf gaan zoeken is de expliciete content weer afgeschermd.

15 leuke albums voor kinderen

Populaire kindermuziek

1. Gruwelijk eng – Kinderen voor Kinderen

Er staan heel veel liedjes van Kinderen voor Kinderen op Deezer. Alle nieuwe én oude albums en ook nog verzamelalbums. Als kind was ik groot fan van KvK, dus dit was een aangename verrassing voor mij.

2. Ushuaia – K3
Natuurlijk mag K3 niet ontbreken in deze lijst. Naast Ushuaia zijn er nog minstens 15 albums te vinden.

 

 

3. 2 kleine kleutertjes – Jan en Monique Smit
Deze nummers zijn geschreven door Jan Smit en worden gezongen door zijn zus Monique. Deze liedjes zijn vooral geschikt voor kinderen tussen de twee en vijf jaar oud.

 

 

TV-, film- en gamemuziek

4. Complete Season 1 (& 2) – The Beat Bugs 

The Beat Bugs zingen alleen maar Beatles-liedjes. Als groot Beatles-fan vind ik het dus geen enkel probleem als mijn kinderen hiernaar willen luisteren. Gewoon een onderdeel van de (muzikale) opvoeding!

 

 

5. Kids Movie Favourites – The One World Ensemble
Dit album bevat een leuke mix bestaande uit 15 nummers, waaronder een aantal Disney-klassiekers, Ghostbusters, I Believe I Can Fly en Star Wars. Mijn kinderen zijn in ieder geval fan.

 

 

6. Disney Junior Sta Op & Dans
Erg leuk voor wat jongere kinderen die graag naar Disney Junior op TV kijken. Kate en ik houden hier regelmatig een dansfeestje mee.

 

 

7. Disney’s Grootste Hits
Op deze ‘dubbel-CD’ staan 36 bekende liedjes uit de Disney tekenfilms in het Nederlands. Nostalgie! Ook zijn er veel soundtracks per film te vinden

 

 

8. Leukste Kinder TV-tunes Hollands Glorie

Over nostalgie gesproken; er is gewoon een heel album met TV-tunes van oude Nederlandse series. Denk aan Hallo Meneer de Uil, De Film van Ome Willem, Swiebertje en meer.

 

9. Bassie & Adriaan Live! – Bassie & Adriaan
Er staan nog meer albums van Bassie & Adriaan op Deezer, maar van dit album kende ik er het meest. Bijvoorbeeld Abacadabra, Gefeliciteerd en Spoken Bestaan Niet.

 

 

10. The Favorite Songs of the Muppets –  The Little Apple Band
Heb je wel eens de Muppet-versie van Bohemian Rhapsody gezien? Ik vind dit hilarisch. Op dit albums staan allerlei van dit soort covers, bijvoorbeeld Popcorn door The Swedish Chef of Manah Manah.

 

 

11. Despicable Me 2 (Original Motion Picture Soundtrack)
Wij zijn dol op Minionliedjes. Bij het zoeken op ‘Minions’ kwam ik echter (uiteraard) niet bij de juiste resultaten. Daarvoor moet je natuurlijk Despicable Me intikken. Op dit album staan de Minion-klassiekers Happy, YMCA en I Swear.

Ook leuk

12. Wonderlijke Efteling Muziek

Ook de Efteling is met meer dan 30 albums goed vertegenwoordigd op Deezer. Op het album Wonderlijke Efteling Muziek vind je allerlei muziek horende bij de verschillende attracties, zoals Carnaval Festival, Monsieur Cannibale, Fata Morgana en Villa Volta. Wij vinden het altijd erg leuk om dit album te luisteren onderweg naar de Efteling en soms een paar nummers tijdens een dansfeestje in de huiskamer. Andere albums gaan onder andere over Jokie, de Sprookjesboom en musicals. En dan heb je ook nog een serie waarbij sprookjes verteld worden.

13. Rock ‘N Roll for Kids – The Hit Crew

Muziek voor kinderen hoeft niet kinderachtig te zijn. Er zijn heel veel albums te vinden in verschillende muziekstijlen, maar dan voor kinderen. Voor mij is dat natuurlijk Rock ‘N Roll ;-D.

14. Best Classical Music for Kids

Wil je je kinderen kennis laten maken met klassieke muziek (of houden ze er al van) dan is dit een mooi album met 44 nummers.

15. Star Wars Lullaby Version

Ook kun je talloze lullaby albums streamen via Deezer. Star Wars Lullaby Version is hier één van (en er is ook een Beatles-versie!). Deze zijn eigenlijk bedoeld om je baby bij in slaap te laten vallen, maar wij vinden het vooral perfecte achtergrondmuziek voor een creepy stop-motion filmpje ;-P.

Niet in deze lijst, maar natuurlijk ook in grote getale aanwezig zijn de albums met seizoens- (denk aan Kerst, Halloween, etc.) en ‘gewone’ kinderliedjes (in het Nederlands en Engels). Maar die kun je vast zelf wel vinden. 

Afspeellijsten

Naast albums zijn er ook nog leuke en hippe afspeellijsten voor kinderen beschikbaar, bijvoobeeld:

Kids Party Mix feat. One Direction

Top 100 Kids Disco Party Songs!

Kids Birthday Party

 

Winactie!

Heb jij ook zin om Deezer Family te proberen? Doe dan mee met deze winactie, waarbij je een code kunt winnen waarmee je dit abonnement voor 3 maanden kunt gebruiken (twv €45). Dat betekent 120 dagen muziek streamen (keuze uit meer dan 43 miljoen nummers!). Zo doe je mee:
– Laat een leuke reactie achter onder dit bericht of bij dit bericht op Facebook.
Natuurlijk vinden we het ook heel leuk als je mij wilt volgen op Facebook of Pinterest en/of Deezer op Facebook of Instagram, maar dat hoeft niet.
Reacties geplaatst voor zondag 5 november oktober 23:59 uur doen mee. Maandag 6 november zal ik de winnaar mailen.

Deezer voor het hele gezin

Op Deezer is dus zeker wat leuks te vinden voor het hele gezin. Populaire kindermuziek, tv-, film- en gamemuziek, klassieke muziek en nog veel meer. Als de kinderen van de schermen af moeten en ik zet een muziekje op, dan blijven ze meestal langer spelen dan als het stil is in huis. Ik hoop dat deze lijst je geïnspireerd heeft om meer muziek met je kind(eren) te luisteren.

Wat is jouw favoriete album met kindermuziek?


Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Deezer.Bewaar op Pinterest:


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: