Vandaag hebben we iets gedaan wat ik al heel lang met de kinderen wilde doen: we zijn naar een maïsdoolhof geweest! Eerdere jaren kwam dit er steeds niet van, omdat de maïsdoolhoven die ik op internet kon vinden vrij ver weg zaten. Maar vorige week ontdekte ik dat er één op slechts vijf kilometer van ons huis zit. Bij Steck, voorheen bekend als Tuincentrum Overvecht. In deze post vertel ik je alles over dit leuke uitstapje voor kinderen.

MaÏsdoolhof Utrecht Steck

Steck

Aan de rand van Utrecht, aan de Gageldijk 3, zit Steck. In mijn hoofd nog altijd bekend als Tuincentrum Overvecht eerlijk gezegd 😉. Ik herinner me bezoekjes aan de kerstshow met mijn oom en tante hiernaartoe, met altijd een kerstman waarvan je een mandarijn kreeg. Inmiddels heet het tuincentrum Steck en heeft het een flinke moderne update gekregen. Naast de gebruikelijke dingen die je in een tuincentrum vindt, heeft Steck een sterke focus op duurzaam en groen denken en doen.

In het tuincafé Noordertuin kun je wat kiezen van een lekkere en gezonde menukaart met lokale producten. In de groentewinkel Oogst kun je biologisch en milieuvriendelijk groente en fruit vinden. Verder hebben ze hier ook verse snijbloemen en kun je zelf een boeket samenstellen.

En dan is er nog de pluktuin, De Glitter Gladiool, een van mijn favoriete ‘Utregse’ uitspraken. Hier kun je je eigen verse boeket plukken. Toen ik op zoek was naar informatie over deze pluktuin, kwam ik achter het bestaan van het maïsdoolhof.

Maïsdoolhof Utrecht ingang

Maïsdoolhof Utrecht

Dat leek me zo leuk, dat ik snel de link in de familiegroepsapp gooide. En vandaag, op de laatste dag van zomervakantie van regio midden, gingen we met een clubje van 8 naar het doolhof aan de rand van Utrecht. Drie volwassenen en vijf kinderen van 7 t/m 13 jaar oud.

Na het binnengaan van het tuincentrum hoefden we alleen maar de maïskolfstickers op de vloer te volgen om bij de Noordertuin te komen. Hier kun je een briefje ophalen voor de speurtocht in het doolhof. In het doolhof zitten namelijk allerlei letters verstopt, waarmee je uiteindelijk een woord kunt maken.

MaÏsdoolhof Steck

Wij gingen op een zonnige dag en het heeft al een paar dagen niet geregend. Dus de grond van het doolhof was vrij stevig en droog. Maar mocht dit niet het geval zijn en ben je je laarzen vergeten, dan is er geen probleem, want bij het begin van het doolhof stonden roze en blauwe regenlaarzen in allerlei maten.

Speurtocht

De kinderen waren al gauw niet meer te houden en gingen aan het speuren. Het doolhof was veel groter dan ik verwacht had. Ook was het echt een doolhof, niet een paar lullige hegjes waar je gemakkelijk overheen of doorheen kon kijken. Naast de letters kwam je ook nog andere verrassingen tegen zoals een zandbak en grote tafel en een echte uitkijktoren.

Maïsdoolhof verrassingen

Maïsdoolhof uitkijktoren

Omdat de kinderen zo enthousiast waren, waren we vrij snel door het maïsdoolhof heen. Ik denk dat we er ongeveer een half uur over gedaan hebben. Met jongere kinderen zul je er waarschijnlijk wel wat langer over doen.

Na afloop was het even puzzelen met de letters en toen konden de kinderen de juiste uitslag gaan inleveren in ruil voor een glaasje limonade en bekertje popcorn. Dit is een mooi moment om zelf een kopje koffie of wat anders te nemen.

Conclusie bezoek Maïsdoolhof Utrecht

We vonden het een zeer geslaagd uitje. Wat het helemaal geweldig maakte: zowel het bezoek aan het maïsdoolhof als de beloning van de speurtocht zijn gratis. Ben je nog op zoek naar een goedkoop uitje aan het eind van de zomer in Utrecht, dan is dit dus een aanrader!

Maïsdoolhof Utrecht

Het adres van Steck is Gageldijk 3. Het maïsdoolhof is vanaf 5 augustus 2023 te bezoeken. Voor actuele openingstijden en bezoekinformatie check je het best kort voor je bezoek de website: Steck Maïsdoolhof. Reserveren is nu namelijk nog niet nodig, maar wellicht in de toekomst wel.

Ben jij wel eens in een maïsdoolhof geweest?

NB Dit is geen gesponsord bericht, wij gingen hier spontaan heen en ik vond het zo leuk dat ik besloot deze review te schrijven 🙂

Bewaar op Pinterest:

maisdoolhof utrecht pinterest


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: