donderdag 19 december 2013

Kinderkerstmenu

Al eerder beloofde ik jullie een kinderkerstmenu en hier is het! Ik heb geprobeerd om een makkelijk en feestelijk menu samen te stellen, dat ook geschikt is voor kleine, kieskeurige eters:





Kipcocktail

Deze kipcocktail hoort voor mij gewoon bij Kerstmis, omdat we het altijd met kerst aten. Ik vond het als kind altijd al heel lekker. Het recept is van mijn moeder, is heel makkelijk en je kunt dit van tevoren maken. Het is genoeg voor zes kleine porties, je kunt de hoeveelheden natuurlijk altijd verdubbelen mocht je meer nodig hebben. Ik raad je aan om hier liever wat te veel van te maken, want het is ook heerlijk als snack later op de avond of de de volgende dag bij de lunch;)



Ingrediënten
1 kipfilet
Flesje cocktailsaus
Blikje mandarijnen
Blikje ananas (in stukjes)

Voor de garnering (eventueel, niet afgebeeld op de foto)
1 krop sla
Verse peterselie
1 citroen

Bereidingswijze
Kook de kipfilet gaar in ongeveer 20 minuten. Laat het wat afkoelen en snij de kip dan in kleine, hapklare stukken. Meng in een kom de cocktailsaus, mandarijnpartjes, ananasstukjes en de gesneden kip. Bewaar de cocktail in de koelkast indien je hem eerder klaarmaakt. Voor het opdienen doe je wat gewassen blaadjes sla in een glas of kommetjes. Hierop komt de cocktail, garneer deze met wat peterselie en je maakt het af met een half schijfje citroen op de rand.

Kersthamburgers




Ik ga hier geen recept voor hamburgers uitschrijven, gebruik gewoon je eigen lievelings hamburger- of gehaktbal recept. (Ik maak ze altijd volgens dit recept.) Maar om het kerstig te maken, kun je je koekjesuitstekers gebruiken. Op deze manier krijg je de perfecte maat hamburgers voor kinderen (en de veelvraatjes onder ons nemen er gewoon nog één of twee) en het ziet er leuk uit.
Je maakt het gehakt aan, druk het plat met je hand en steekt de vormen uit. Of je drukt een klein bolletje gehakt in de vorm, dat werkt ook goed. 10-15 minuten bakken in een pan en serveren met ketchup.

Komkommerkerstboom




De boom is van halve komkommerplakken, de ballen van halve cherrytomaten en de sterren zijn van kaas.

Pommes duchesse

Voor het tweede bijgerecht zou ik voor pommes duchesse gaan, gewoon uit de diepvries. Ik vind die aardappeldrolletjes altijd iets feestelijks hebben. Maar mocht je ze graag zelf willen maken, dan hier een recept. Of kies een ander bijgerecht waarvan je weet dat de kinderen het lekker vinden, bijvoorbeeld aardappelkroketjes, stokbrood of natuurlijk patat.

Versier-je-eigen-toetje

Het toetje is ook weer heel simpel, maar wel altijd een succes.



Ingrediënten
Vla (bijvoorbeeld blanke vla en chocoladevla)
Slagroom
Versiersels (bijvoorbeeld hagelslag, vlokken, mini-smarties, mini-marshmallows, strooisels waar je ook cupcakes of koekjes mee versiert)

Doe de vla in bakjes en spuit er een dot slagroom op. Dien de strooisels per soort in een bakje en met een lepeltje op. Laat de kinderen er een zooitje van maken;)

Eet smakelijk!



Bekijk ook mijn overzichtspagina kerst.



3 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...