Op zoek naar leuke lente activiteiten voor peuters en kleuters? In deze blogpost heb ik er een aantal voor je verzameld. Van bloemen knutselen tot lekker in de tuin kliederen met zand. Neem snel een kijkje of er wat leuks bij zit voor jouw kind.

lente activiteiten peuters kleuters fb

1. Bloemen knutselen voor peuters en kleuters

selderij stempel bloem - bloemen knutselen peuters en kleutersWat mij betreft kan bloemen knutselen het hele jaar door, maar ik heet dan ook Fleur ;). De lente is hier natuurlijk wel een extra geschikt seizoen voor. Het leuke is dat je met allerlei materialen bloemen kunt knutselen en je dus ook goed kunt aansluiten bij de leeftijd en vaardigheden van je peuter of kleuter. Papier, crêpepapier, verf, klei, eierendozen, pompons, knopen; je kunt met bijna alles wel een bloem maken. In dit bericht laat ik van een aantal bloemen zien hoe je ze stap-voor-stap kunt maken en onderaan geef ik nog 25 bloemen knutselen ideeën voor peuters en kleuters.

Bloemen knutselen

2. Crêpepapier bloemen knutselen met kinderen

Crêpepapier bloemen knutselen kleuterEn hier is nog een extra crêpepapier bloem die je kunt maken met peuters en kleuters. Deze bloemen hebben Kate en ik samen gemaakt toen ze 4 jaar oud was. Je hebt er sateprikkers, crêpepapier, (groene) stiften, een schaar en lijm voor nodig.

Crêpepapier bloemen knutselen met kinderen


Op zoek naar nog meer knutselideeën? Bekijk dan deze ideeën van juf Maike: lente knutselen.


3. Vlinder knutselen voor peuters en kleuters

Vlinder knutselen lente activiteit peuters en kleutersOok een leuke knutsel voor in de lente met peuters en kleuters: een vlinder knutselen! Deze vlinder is gemaakt van een knijper en nat doekje, die spullen heb je vast wel in huis als je ook een peuter of kleuter in huis hebt :). Lees hoe je het precies aanpakt in dit bericht:

Vlinder knutselen voor peuters en kleuters

4. Zandkeuken – leuke lente activiteit

Zandkeuken voor peuters en kleutersEen andere leuke lente activiteit voor als het weer redelijk mooi is, is een zandkeuken. Op Pinterest kun je de mooiste zandkeukens vinden, maar waarschijnlijk kun je zelf provisorisch ook al een heel eind komen. Misschien heb je nog een oud speelkeukentje staan of kun je er een vinden bij de kringloop. En anders is een laag tafeltje ook al prima. Geef er wat potten en pannen bij, met wat keukengereedschap en natuurlijk een bak zand. Of zet het keukentje naast de zandbak als jullie die hebben. Het wordt nog leuker als ze er ook water bij mogen gebruiken, maar of je dat fijn en handig vindt mag je zelf inschatten ;). Zo pakten wij het aan:

Zelf een zandkeuken maken

5. Koffie zetten met zand en water

koffie zetten zand speelideeEen zandkeuken te veel gedoe of op juist op zoek naar een uitbreiding van de buitenkeuken? Bekijk dan dit idee eens: koffie zetten met zand en water. Toen de jongens nog klein waren en we alleen maar een balkonnetje hadden, heb ik dit een keer klaargezet als uitnodiging om te spelen. Zoals je kunt lezen in het bericht vonden mijn kinderen er niet zoveel aan, maar ik vind het nog steeds een heel leuk idee. Hopelijk zorgt deze inspiratie bij jouw kind wel voor veel speelplezier.

Koffie zetten met zand en water

Lente activiteiten voor peuters en kleuters

Dat waren mijn vijf lente activiteiten voor peuters en kleuters. Hopelijk zit er wat leuks voor jullie bij. Heb je zelf nog een leuk idee? Laat het me weten in de comments!

Bewaar op Pinterest:

lente activiteiten peuters


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: