1 december 2011

Spelen met kartonnen dozen (Speelchallenge dag 26)

De opdracht van vandaag, spelen met dozen, hebben we weer samen met Julius, Steffi en Daisy gedaan. Dit keer bij mijn ouders thuis. Het was een groot succes.

Ik had de opdracht een beetje aangepast en voorbereid, omdat ik met vier kinderen tegelijk moest spelen en het dan wat lastiger wordt om de kinderen de leiding te laten nemen. Ter voorbereiding had ik gekleurde vlaggetjes geknipt uit vouwblaadjes. Het leek mij namelijk niet zo handig om scharen op de grond te hebben tijdens deze opdracht, met vier opgetogen kinderen, waarvan de jongste net 2 is. Ook had ik een doosje foam stickers meegenomen en wat wol en een plakstift. Verder hebben we -uitwasbare- stiften en vetkrijtjes gebruikt.

We hadden twee dozen beschikbaar, voor vier kinderen. Daarom hebben we teams gemaakt; één doos voor de jongens en één voor de meisjes. Ik heb de materialen neergezet en ze de opdracht gegeven er iets moois van te maken. Ze begonnen als gekken te kleuren en te plakken. Het samenwerken ging ook heel goed. Ze vroegen elkaar om te stiften en lijm, etc. en dat ging heel goed. Ik heb voor ieder team een 'mast' gemaakt (het werden bootjes), van krantenpapier en plakband. De masten hebben later ook dienst gedaan als hengels en roeispanen. Het ging alleen een beetje mis als een teamlid van de ene doos, zich met de andere ging bemoeien. Onderling werd er ook overlegd wie welk vlak mocht kleuren.

Ik heb niet zulke goede foto's kunnen maken, omdat ik mijn fotocamera was vergeten. Hier twee foto's van mijn telefoon:


Ze vonden het heel leuk en zijn er zeker een half uur mee bezig geweest. Daarna hebben we nog verstoppertje gespeeld en deden de dozen ook weer mee. En na het eten ging het spelen ook nog verder. Leuk!

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

SintSint