2 januari 2012

Photoshop voor peuters: drie speelideeën

Ewan zit graag achter de computer en sinds een paar maanden kan hij zelf de muis bedienen. Dat is fijn, want daarvoor zat hij ook heel graag achter de computer, maar dan moesten we er altijd bij zitten en nu kan hij zichzelf er mee vermaken. Hij houdt erg van schilderen op de computer en zit vaak op de Art Attackpagina (toegevoegd 22-1-'17: helaas bestaat deze pagina niet meer). In deze schilderstudio kan hij ook wat kleuren mengen en dat vindt hij erg interessant. Maar er zijn daar maar drie kleuren en dat is niet echt genoeg voor meneer. Toen heb ik besloten om hem Photoshop te leren:)
Kleuren mengen


We begonnen met het mengen van kleuren. In Photoshop kun je voor de penselen het dekkingspercentage kiezen. Dat percentage heb ik op 50% gezet. Daarnaast heb ik het 'Stalen'-paneel geopend en gekozen voor 'Grote miniaturen', zodat hij zelf kleuren kon kiezen. Daarna kon Ewan gaan schilderen en als hij over een andere kleur heen schilderde mengden de kleuren dus. Ik heb hem ook geleerd dat hij met '[' het penseel kleiner kan maken en met ']' groter.

Leuke penselen

Na een tijdje heb ik ook het paneel 'Penselen' geopend, zodat hij ook wat andere penselen kon kiezen. Er zijn heel veel leuke penselen gratis te downloaden. Bijvoorbeeld deze natuurpenselen. Ewan kiest dan zelf een kleur en een penseel en gaat aan de gang.

Thomas vies maken... en weer schoon

Het laatste idee heeft natuurlijk weer met Thomas te maken, maar je kun dit met een willekeurig plaatje doen. We hebben een plaatje van Thomas gezocht via Google en gekopieerd naar Photoshop. Daarna heb ik deze laag vergrendeld en daarboven een nieuwe laag aangemaakt. Op deze laag kon Ewan dan lekker kleuren en daarna weer alles uitgummen en dan kwam Thomas weer tevoorschijn. Hier gebruikte hij weer verschillende penselen voor, bijvoorbeeld een zwart gestippeld penseel om Thomas onder de kolen te laten zitten. Dit vond hij het leukst om te doen.Bekijk meer speelideeën.

Volg mij op FacebookInstagram of Pinterest


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

SintSint