Vorige week beloofde ik nummer zes t/m tien later in de week, maar dat is helaas niet gelukt. Nu in ieder geval een update van wat we afgelopen week hebben gedaan.

1. Keukentje spelen
Is gelukt. Ik had dit voor Ewan klaargezet:

Maar voor dat we goed en wel waren begonnen, had hij alles al door elkaar gegooid:

En al gauw kwamen er ook treinen bij. Ik heb er ook klei bij gegeven en we hebben een soort taartjes gebakken.

Mack had zijn eigen keukenspullen:

Voor Ewan werd het dus een beetje keukentje spelen/sensory tub ineen. Later deze week heeft hij nog een paar keer met zijn keukentje gespeeld, omdat ik aan het opruimen was in de keuken en wat ‘echte’ keukenspullen aan zijn keuken heb gedoneerd. En dat maakt het natuurlijk weer interessanter:)

2. Bonenzakjes gooien
Ik heb het voor elkaar gekregen om twee bonenzakjes te produceren deze week en dat zonder naaimachine.

Ik heb gewoon een leuke theedoek en een oude handdoek gebruikt voor de stof. Het leek mij leuk om voor de zakjes stoffen met verschillende textuur te gebruiken, om zo een extra sensory beleving voor Mack te creeëren. Daarnaast wilde ik er heel graag nummers op, voor mijn nummergekke Ewan 🙂 De nummers heb ik uit vilt geknipt (gewoon een nummer met een stift getekend). Ik wilde de zakjes ongeveer 10cm bij 7cm hebben, dus ik heb lapjes geknipt van 22cm bij 9cm. Daarna heb ik de nummers er op genaaid met een stiksteek. Daarna vouw je de stof dubbel, met de goede kant van het cijfer naar binnen en naai je het zakje bijna helemaal dicht, bijvoorbeeld ook met een stiksteek. Ik heb ongeveer 4cm overgelaten en toen het zakje binnenstebuiten gekeerd en de bonen er in gedaan. Daarna heb ik de laatste 4cm dichtgenaaid. Het zou een stuk sneller (en mooier) gaan met een naaimachine, maar ik was toch wel tevreden met het resultaat.

We hebben er mee gegooid, Ewan heeft ze als ‘grote vogels’ gebruikt toen hij Angry Birds had nagebouwd met z’n blokken en we hebben er mee op ons hoofd gelopen:)

Andere ideeën: ik denk dat ik steeds drie zakjes met dezelfde inhoud vul. In de eerste drie gedroogde bruine bonen, in de tweede rijst en in de laatste drie bijvoorbeeld erwten. Kan ik er ook nog een weegexperiment mee doen:) En een idee waar ik nog later op kwam: voor de stofjes kun je ook de oude babykleertjes van je kind gebruiken.

3. Vingerverven
We hebben dus niet gevingerverfd, maar we hebben wel weer het kasteel geschilderd en daarna een auto gebouwd van een grote kartonnen doos.Samen afwassen hebben we niet gedaan en gekleurde rijst maken blijft op mijn to do lijstje staan!

Dit hebben we verder van de lijst gedaan afgelopen week:
6. Kleuren mengen – bij het schilderen van het kasteel hebben Ewan en ik kleuren gemengd.
7. Dansen op muziek – Mack heeft voor z’n verjaardag een hele leuke cd van Sesamstraat gekregen en die hebben we de afgelopen week vaak gedraaid en op gedanst. Bij opa en oma hebben we ook nog de stopdans gedaan onder leiding van Steffi!
8. Knuffelen – iedere dag natuurlijk, hoe kan het anders met zulke lieve jongens!
13. Blokkentoren bouwen (en omgooien) – Ewan heeft de blokken weer ontdekt om er Angry Birds mee na te spelen. Hij maakt de mooiste bouwsel, die hij vervolgens weer omgooit. Met Mack heb ik hierdoor ook torens gebouwd en omgegooid. Hij kan al twee blokjes op elkaar zetten.
16. Schommelen – gisteren heeft Mack weer geschommeld in de peuterschommel in het Julianapark. Ewan houdt niet zo van schommelen.
18. Liedjes zingen – doen we ook iedere dag, na het eten, tijdens het verschonen en voor het slapengaan.
25. Rennen – Ewan is de laatste tijd erg bezig met ‘racen’. Dan roept hij klaar voor de start en wie het eerst bij de volgende lantaarnpaal is, heeft gewonnen. Ik moet steeds meerennen, ook al draag ik Mack of Ewan zelf.
26. Met treinen spelen – er gaat hier geen week voorbij zonder met de treinen gespeeld te hebben. En afgelopen week stond ook de Duplotrein klaar om mee te spelen.
27. Familieleden bellen – extra leuk via Facetime op de iPad.
28. Stoeien – papa stoeit altijd wel een paar keer per week met de jongens en mama geeft vaak de kieteldood.
30. Naar de speeltuin – donderdagmiddag zijn we naar een speeltuin geweest waar we een hele tijd niet geweest waren. Ewan had het erg naar zijn zin en Mack heeft geslapen.
39. Buiten met een bal spelen – Ewan en ik hebben bij opa en oma in de tuin gevoetbald.
40. Met magneten spelen – De koelkast zit vol cijfermagneten, de Thomastreinen zijn magneten en Ewan is dol op magneten, dus deze activiteit komt bij ons ook meerdere keren per week voor.
43. Met Duplo spelen – twee weken geleden heb ik al het speelgoed opnieuw ingedeeld. De Duplo is nu over zes kleinere dozen verdeeld en iedere woensdag en zondag doen we een speelgoedwissel, waarbij onder andere de Duplo wordt verwisseld. Dat is dan weer nieuw en daar wordt mee gespeeld, dus afgelopen week is er met de CarsDuplo, Duplo dierentuin en Duplo trein gespeeld.
47. Verven – we hebben het kasteel geverfd.
55. Tikkertje spelen – sinds vorige week heeft Ewan door hoe leuk tikkertje is en we spelen het nu steeds rond oma’s eettafel.
58. Knutsel een auto van een kartonnen doos – check, zie boven
59. Voorlezen – iedere dag
60. Naar het park – het was zondag zulk lekker weer, dus we konden niet binnenblijven.
73. Met Tupperware spelen – Mack heb ik wat Tupperware in de box gegeven, hij vond het leuk.
99. Samen slapen – we slapen iedere nacht met z’n viertjes in het grote bed en dat is supergezellig.

Pfoe ik dacht dat we een vrij rustige week achter de rug hadden, maar dat valt dus wel mee!

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: