Vorige week is Mack alweer 1 jaar geworden! Wat is dat jaar omgevlogen zeg. Hij was op donderdag jarig (voor mijn gevoel woensdag, maar ja schrikkeldag), maar uit praktisch oogpunt hebben we het zaterdag 3 maart bij mijn ouders thuis gevierd (meer ruimte). Het was een super leuke verjaardag. Het thema was Sesamstraat.

Sesamstraat-stapeltaart en koekiemonster-cupcakes

De Taart! Ik heb heb helemaal zelf gemaakt, het was mijn eerste stapeltaart en ik ben er best wel trots op! In totaal ben ik er denk ik ruim twee dagen (16 uur) mee bezig geweest. De taarten zijn bekleed met gekleurd marsepein. De Sesamstraat-figuren heb ik gemaakt met behulp van een kleurplaat. De hoofden heb ik uitgeknipt en op het marsepein gelegd en zo de omtrek uitgesneden. Vervolgens heb ik hetzelfde gedaan met de details in de gezichten. Voor de dunne zwarte details heb ik een pen met eetbare inkt gebruikt.

Zo zag hij er aangesneden uit:

Er waren ook hele leuke koekiemonster-cupcakes, gemaakt door mijn zus, die toen nog een cupcakewinkel had.

Sesamstraat verjaardag versieringen

Om de verjaardagstafel te versieren heb ik wat leuke dingen neergezet; een foto van meneer Aart (gewoon even googelen) en de Koekiemonster-koekjespot. Het lijstje en de pot heb ik bij de Xenos gekocht. Voor de koekjespot heb ik ook nog een plaatje van Koekiemonster geprint en er op geplakt en er een blauw strikje er om heen gedaan. De koekjes heb ik ook zelf gebakken, het waren weer de Cowboykoekjes.

feestplanner_kind_voorbeeldWil je een onvergetelijk kinderverjaardag organiseren? Met de Printbare Kinderfeest Planner wordt het plannen en organiseren een eitje! Deze uitgebreide 51 pagina’s tellende planner begeleidt je stap voor stap. Bereid je voor op een succesvol feestje! Plan je onvergetelijke kinderfeestje.


Verder had ik alle Sesamstraat-knuffels en -spullen die we hadden er bij gezet, een emmertje gevuld met een vrolijk plantje en nog drie kleinere glazen potjes met M&M’s en koekjes.

Voor een Sesamstraat verjaardag is het kleurenschema heel makkelijk en vrolijk, gewoon geel, blauw, rood, oranje en groen. Uit een grote zak ballonnen van de Hema had ik daarom alleen deze kleuren gepakt en opgeblazen en ook de slinger van grote papieren pompons was in deze kleuren. Het vinden van servetten in de juiste kleuren was echter nog wel een hele zoektocht.

Maar toen ik die eenmaal had gevonden, kon ik er ook nog wat anders leuks mee doen, namelijk samen met gekleurd bestek verpakken. Gekleurd bestek kun je onder andere bij de toko kopen. Met de leuke bordjes en bekertjes had ik geluk; die waren in de aanbieding bij het Kruidvat.

Verder had ik in de gang nog rode en blauwe voetafdrukken (van Elmo en Koekiemonster) geplakt.

De verjaardag

Qua entertainment voor de kinderen hadden we een vrolijke tafel met tekenspullen (Sesamstraat kleurplaten natuurlijk) en Sesamstraat puzzels.

Het feestbeest zelf poseert graag:

Het meptaartje was niet echt een succes, terwijl hij normaal alles lekker vindt.

En Ewan wilde zelfs als Ernie verkleed:

Het was een geslaagd feest en Mack is super verwend!

Ik vond Sesamstraat echt een geweldig thema voor een eerste verjaardag, wat is jouw favoriete verjaardagsthema?

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

Pinterestafbeelding