Vorige week plaatste ik een bericht met 101 dingen om te doen voor je kind vier wordt. Nu begint dat voor Ewan al flink op te schieten, nog maar 11,5 week! Hij wordt 23 mei vier jaar, maar hij mag vanaf 15 mei al naar de basischool! Voor die tijd moet de 101-dingen lijst dus klaar zijn:) Dus iedere week tien dingen. Hier week één.

1. Keukentje spelen
Toen Ewan anderhalf was heeft hij een keukentje met kerst gekregen en daar speelt hij regelmatig mee, dus deze kunnen we eigenlijk al afstrepen. Maar ik heb op Pinterest nog een paar leuke keukenspelideeën opgedaan, dus hij komt deze week in ieder geval nog een keer langs.
Keukentje spelen met echt eten bijvoorbeeld. Of een pretend play bakkerij met uitgeknipte etenswaar. En van deze blogpost vind ik het menu vooral een leuk idee. En deze build your own cupcake set is ook heel leuk!

2. Bonenzakjes gooien
Dit hebben we nog nooit gedaan. Ik moet de bean bags ook óf zelf maken óf kopen, dus ik hoop dat het deze week lukt. Een paar leuke ideeën voor zelf maken: nummer bean bags, maar misschien zijn ze ook wel heel simpel te maken van washandjes. Het spelen met de bonenzakjes is natuurlijk simpel, waarschijnlijk gaan we proberen ze in kommen of wasmanden te gooien, of misschien kartonnen dozen. Een streep met schilderstape op de vloer, waar je achter moet blijven tijdens het gooien. En natuurlijk verschillende punten te behalen.

Later toegevoegd: inmiddels heb ik wel zelf bean bags gemaakt, namelijk deze Lego bonenzakjes.

3. Vingerverven

Done. Meer dan eens. Misschien gaan we deze week wel weer het kartonnen kasteel verven, want ik heb vorige week nieuwe verf gekocht bij de Action. Deze verf zit in flessen, wat toch wel erg makkelijk is met klaarzetten. Je spuit wat verf op een kartonnen bordje, voor iedere kleur een kwast erbij (hmm dit moet eigenlijk over vingerverven gaan) en je kunt aan de slag. Onze vingerverf zit in potjes en ik wil niet dat de kleuren ín de potjes door elkaar komt. Dus dan moet ik de verf met een lepeltje uit de potjes halen en heb ik óf meerdere vieze lepels óf ik moet de lepel steeds na iedere kleur schoonmaken. Dus verf in flessen = handiger. Helemaal met vingerverven, handen wassen en het bordje kan helemaal weg. Een kliederschort en plastic op de tafel is wel aan te bevelen :), vooral bij kleinere kinderen. O ja en deze mooie handafdrukken zou ik niet meteen verwachten, als de kinderen met hun handen in de verf mogen is het gewoon heerlijk om hier mee te kliederen en waarschijnlijk wordt het gewoon één grote bruine vlek. Maar het gaat op het proces, niet om het resultaat ;).

Als je kind wat groter is, kun je wel hele leuke knutselwerkjes maken met vingerverf/handafdrukken: bijvoorbeeld dit leuke hart (superleuk om cadeau te geven).

4. Samen afwassen

Dit hebben we ook al vaak gedaan. Meestal als we iets gaan bakken, laat ik Ewan op een gegeven moment afwassen om hem bijvoorbeeld af te leiden als ik bijvoorbeeld met iets heets bezig ben. En hij vindt het geweldig, lekker kliederen met het warme sop en een borsteltje :).

5. Pasta of rijst gieten en scheppen
De sensory tub van de play challenge valt hier wel onder. Ewan vindt dit superleuk om te doen, het lijkt me leuk om een keer gekleurde rijst te maken (later toegevoegd: dit is inmiddels gelukt, zo maakten wij gekleurde rijst). Als ik deze week toe kom aan het maken van een sensory tub, ga ik er één maken met gekleurde rijst en melkdoppen. Waarschijnlijk zullen daar vanzelf Thomas en wat wagons bij komen:) En het is ook leuk om een getallenjacht te doen, met de magneetcijfers.

Dit waren de eerste vijf, later deze week nummer zes t/m tien!

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: