14 april 2017

DIY Lego bonenzakjes

Voor Mack z'n Lego Batmanfeestje heb ik deze Lego bonenzakjes van vilt gemaakt. Uiteindelijk zijn we er niet aan toegekomen om ze te gebruiken, maar heb ik wel een leuke DIY voor jullie ;-P Dus lees en kijk snel verder om te zien hoe je ze maakt!
Benodigdheden Lego bonenzakjes

Dit heb je nodig voor de Lego bonenzakjes:

- Vilt in Lego-kleuren; ik gebruikte de primaire kleuren geel, rood en blauw. Het (knutsel)vilt had ik bij de Action gekocht (zo'n pakket met tien kleuren).

- Gedroogde bonen. Deze kun je in iedere supermarkt vinden op de conservenafdeling. Zoals je op onderstaande foto kunt zien, heb ik een mix van gedroogde bruine bonen en erwten gebruikt. Dit was eigenlijk bedoeld als vulling voor een sensory tub. Maar omdat ik 's middags bij de kassa van de Boni stond met twee zakjes gedroogde bonen op de band en geen portemonnee én ik geen zin had om nog een keer heen en weer te lopen, moest mijn voorraad eraan geloven.

- Een stoffenschaar. Ik zeg het nog maar een keer; gebruik deze schaar nooit voor papier, dan wordt hij bot. Zelf gebruik ik de schaar uit deze naaiset* die ik bij mijn naaimachine bestelde en daar ben ik erg tevreden over (de hele set trouwens).

- Een klein (shot)glas; om de omtrek voor de noppen mee te maken.

- Een potlood.

- Textiellijm. De textiellijm van de Hema* werkt prima.

- Een naaimachine. Je kunt de zakjes ook met de hand dichtnaaien, maar met een naaimachine gaat het natuurlijk veel sneller. Ik heb een Brother DS 140* (via Coolblue) en in het bericht Grote strikkenslinger - makkelijk naaiproject voor beginners kun je lezen waarom dit zo'n fijne naaimachine voor beginners is. 
Aan de slag! 

Zo maak je de Lego bonenzakjes:

1. Knip een vel vilt doormidden.
2. Gebruik het glaasje om zes mooie rondjes te tekenen. Zorg dat er drie noppen naast elkaar passen aan de korte kant van het vilt, zoals op onderstaande foto.
3. Knip deze uit.
4. Je hebt nu zes noppen voor op het zakje.5. Vouw de andere helft van het vel vilt dubbel en naai de onderkant en zijkant dicht.
6. Vul het zakje met gedroogde bonen en naai de bovenkant ook dicht.7. Nu kun je de rondjes vastplakken met de textiellijm om het zakje op een legosteentje te laten lijken. Volg de instructies op de lijm. In mijn geval was dat beide oppervlakten dun insmeren met lijm, even laten drogen en daarna op elkaar plakken en goed aandrukken. Een nachtje goed laten hechten/drogen en de zakjes zijn klaar voor gebruik. Zo zagen mijn rode, blauwe en gele Lego bonenzakjes eruit:Je kunt ze gebruiken voor bijvoorbeeld blikken mee om te gooien, om in een hoepel of cirkel van stoepkrijt te werpen, of door gaten die je uit een stuk karton hebt gesneden.

Heb jij wel eens bonenzakjes gemaakt?Heb je mijn overzichtspagina met knutselprojecten al gezien?

* Dit bericht bevat affiliate links. Dit betekent dat als je een product koopt via een van deze links dat ik een percentage van de opbrengst krijg. Gemak voor jou en een kleine ondersteuning voor mij.

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'Als je dit bericht gaat pinnen, wil je dan onderstaande afbeelding gebruiken? Verticale plaatjes doen het beter in het Pinterest-overzicht ;-) Alvast bedankt!
Maak zelf deze vrolijke Lego bonenzakjes van vilt met deze Nederlandstalige handleiding. Leuk voor spelletjes op een Lego feestje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

SintSint