Voor Kate d’r Minnie Mouse verjaardag maakte ik niet alleen deze kleine strikjes, maar ook een paar grote strikken van organza. Deze strikken hing ik op als slinger boven de feesttafel en dit zorgde voor een mooie achtergrond. Voor dit project heb ik wél mijn naaimachine gebruikt, maar ik beloof je dat het een supersimpel project is. Uitstekend geschikt voor beginnende naaimachinegebruiksters. Zit je al een tijd te twijfelen om een naaimachine te kopen, maar weet je niet goed welke? Lees dit bericht dan ook even, want ik kan die van mij van harte aanbevelen!

Snel, simpel en goedkoop

Zoals gezegd in de inleiding zijn deze strikken gemaakt van organza. Bij de Action had ik drie rollen gekocht in het kleurenthema van Kate d’r tweede verjaardag: wit, roze en zwart. De zwarte variant was er alleen in kanten uitvoering, maar dat vond ik ook wel wat hebben. Toen ik ze kocht, wist ik nog niet precies wat ik er mee wilde doen, maar toen ik bezig was met de kleine strikjes, kwam ik op het idee om van het organza grote strikken te maken en deze op te hangen boven de feesttafel. De rollen wit en fuchsia waren €0,85 en daar zat 5 meter op (30 cm breed). Op de zwarte rol zat 3 meter stof en deze kostte €0,89. Leuke prijzen dus. Uit deze rollen kon ik twee witte, twee roze en twee zwarte strikken maken. Ik heb ze opgehangen met van die kleine knijpertjes, die je ook voor kaarten kunt gebruiken, omdat ik die toevallig in huis had.

De strikken zijn snel en gemakkelijk te maken. Je hoeft maar een heel klein beetje te naaien en het hoeft niet eens supernetjes. Een mooi oefenproject voor een beginnende naaister. Ik denk wel dat je een krachtige naaimachine nodig hebt, omdat je op een gegeven moment door een aantal lagen heen moet naaien, maar met mijn naaimachine ging dat prima.


Gerelateerde berichten

Zo maak je een simpel welkomstbord voor een verjaardag
DIY makkelijk en snel een strik maken (zonder te naaien)
DIY: Grote papieren pompons van servetten maken
DIY gouden vogelkooi


Mijn brother naaimachine

Ik heb nu bijna twee jaar een Brother naaimachine en ik ben er erg tevreden mee. Even een legging voor Kate maken of een rokje voor de Build-a-Bear van mijn nichtje; het kan nu gewoon allemaal. Wat ik vooral erg fijn vind aan mijn naaimachine is dat de snelheid te regelen is. En hij kan dus ook super langzaam en dat vond ik als beginner ideaal. Ook heeft hij een ingebouwde naaldinrijger, dus ik hoef nooit te priegelen om de draad door het oogje van de naald te krijgen. Verder is het een robuuste machine, die goed door alle soorten stoffen of meerdere lagen stof kan stikken. Je kunt hem kopen bij Coolblue: Brother DS140 (*).

DIY grote strik naaien

Dan nu de handleiding voor de grote strikken:

1. Knip twee stroken van ongeveer 30x100cm. (Voor de zwarte strik heb ik twee stroken van 30×75 cm gebruikt.)
2. Naai de korte kanten van één strook aan elkaar, zoals op plaatje 1 hieronder. Je  hebt nu een brede band/ring.
3. Zorg nu dat de naad in het midden ligt en vouw het midden zigzaggend op (breedte van de zigzag ongeveer 2 cm), zodat je een strikvorm krijgt als op plaatje 2. Zet dit vast met de naaimachine door 3 keer heen en weer te stikken.
4. Pak de andere strook, vouw deze in de lengte dubbel en leg deze onder het midden van de strik (plaatje 3).
5. Maak een mooie knoop (plaatje 4) en je strik is klaar!

Makkelijk toch? Hieronder kun je nog een close-up zien van het midden van de strik. Gewoon een paar keer heen en weer naaien tot het goed vast zit. Dit hoeft niet supernetjes, want de andere strook komt er nog overheen.

Nog even twee foto’s van de witte en roze strik:

Ik moet eerlijk bekennen dat ze nog steeds in de huiskamer hangen (Kate was meer dan een maand geleden jarig), omdat ik ze zo gezellig vind staan 😉

Laat jij wel eens versieringen van een verjaardag hangen of staan?


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: