In 2012 deed ik een tijdje aan knutseldonderdagen, waarop ik een leuke knutselactiviteit klaarzette voor mijn jongens, toen 1 en 4 jaar. Dit keer een krijttekening en spelen met gelatine.

sensory play gelatine

Krijttekening op gekleurd karton

Van de week hebben we bij de bibliotheek dit superleuke knutselboek* geleend; Kleuter Knutselboek van Fiona Watt. Ik had alles klaargelegd om met Ewan de ‘glinstervisjes’ te maken, maar meneer wilde niet knutselen :S Ik heb nog een voorbeeld gemaakt in een poging om hem over te halen, maar helaas. Het knutselwerkje werd eigenlijk niet zo mooi als ik me had voorgesteld, maar ik ben er wel achtergekomen dat je met gekleurde krijtjes op gekleurd karton heel leuk kunt tekenen.

Gekleurde gelatine

Voor Mack had ik eindelijk eens gekleurde gelatine gemaakt om mee te spelen, dat was ik al heel lang van plan. Ik vind dit eigenlijk niet helemaal onder knutselen vallen, omdat je niet echt iets maakt, maar aan de andere kant gaf het genoeg zooi om er weer wel onder te vallen 😉 Bij de Toko had ik de volgende zakjes gekocht, in rood, groen en geel:

Vandaag heb ik alleen rood gemaakt, maar het is natuurlijk ook erg leuk om met verschillende kleuren tegelijk te spelen.

 

Voorbereidingen

Op de verpakking staat dat je 1 liter water en suiker moet toevoegen (en aan de kook moet brengen) voor een heerlijk toetje, maar dat was natuurlijk niet mijn doel. De suiker heb ik sowieso achterwege gelaten, dan plakt het ook niet. Daarnaast heb ik een halve liter water gebruikt en dit gaf precies het gewenste resultaat. Ik heb de gelatine in leuke ijsblokvormpjes gedaan en een uurtje of zo in de koelkast gezet. Toen was het al klaar. De vormpjes kwamen goed uit de vorm en waren stevig genoeg om mee te spelen, maar toch ook nog een beetje glibberig en wiebelig.

Spelen maar!

Mack vond het heel interessant, hij heeft natuurlijk ook geproefd, maar het smaakt eigenlijk nergens naar zonder suiker. Hij vond het ook wel een beetje eng spul, hij heeft er denk ik een kwartier mee gespeeld.

Dit spul kon Ewans aandacht wel trekken en hij heeft er een groot gedeelte van de middag mee gespeeld. Hij heeft het in stukken gesneden, het fijngeknepen, er allerlei keukenspulletjes bij gebruikt, getest wat er gebeurde als je er zout en glitters bij deed (toch nog iets gedaan met de spullen van de glinstervisjes) en later heeft hij in de keuken nog testjes gedaan met koud en warm water.


Spelen met gelatine was dus een succes.

Bewaar op Pinterest:
spelen met gelatinesensory play baby pinterest


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op Facebook, Instagram, Pinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: