28 juli 2012

Speeltuin de Pan

Afgelopen dinsdag zijn we naar speeltuin de Pan geweest. De speeltuin is aan de Prof. Dr. Magnuslaan, nummer 2A en de entreeprijs is € 1,00 per persoon.

Het was heerlijk weer en er was een pierenbadje dus dat was perfect.Wat is er te doen?
De speeltuin is erg groot en bestaat grotendeels uit gras. Er zijn veel speeltoestellen, een hele lange rij schommels naast elkaar, picknicktafels, een kleine zweefmolen en een grote zandbak in de schaduw, wat heel fijn was op deze warme dag. Er stonden ook genoeg bomen, zodat je kon kiezen of je in de schaduw of in de zon ging zitten.

Voorzieningen
Bij de kassa kun je ook drinken, ijsjes en tosti's kopen. De toiletten waren schoon en er zijn speciale kindertoiletten.


Veiligheid
De speeltuin is voor kinderen tot 8 jaar, dus er waren geen heel gevaarlijke toestellen. Er is wel een hele hoge glijbaan, waar Ewan niet meer afdurfde toen hij eenmaal boven was. Hij wilde toen weer bij het trapje eraf gaan en dat was wel een beetje eng. Bij de zweefmolen moet je als ouder zelf opletten of je kind goed vastzit, maar dat vind ik eigenlijk vrij logisch. Het pierenbadje is van beton, dat vind ik toch altijd een beetje eng met een wankele Mack die per se ook in het water wil, maar volgens mij zijn bijna alle pierenbadjes van beton. Ik heb geen sigarettenpeuken zien liggen, dat vond ik heel fijn. En de beheerder let ook op of er geen kinderen weg gaan zonder hun moeder. Verder staat er natuurlijk een groot hek om de speeltuin.

Ligging
De speeltuin ligt in Tuindorp, langs een spoorbaan en naast een spoorwegovergang. Om de zoveel tijd gaan de slagbomen dicht en komen er treinen langs. Je kunt je fiets goed kwijt, maar ook met de auto kun je er goed komen. Vanaf station Overvecht is het 10 minuten lopen, je loopt gewoon langs de spoorbaan en dan kom je er vanzelf.

We hebben een fantastische dag gehad en het was heel erg gezellig. We hadden afgesproken met wat vriendjes en dat maakte het extra leuk.

6 opmerkingen:

 1. Hoi Fleur,

  Wij komen daar ook regelmatig! Woon er vlakbij. T'is inderdaag een hele goede speeltuin voor de kleintjes. En er is genoeg ruimte voor een picknick.
  Ben je wel eens in de torteltuin geweest? ook leuk, vrij klein, maar prima voor de wat kleinere kindjes. Als je nog een een keertje deze kant van Utrecht opzoekt, laat het even weten via fb, dan komen wij ook.
  Magriet (Charlotte en Jasmijn)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De torteltuin lijkt me heel leuk, ben er een keer heel even geweest. Het lijkt me ook leuk om een keer af te spreken. Zal wel na de vakantie worden, je ziet het wel op fb.

   Verwijderen
 2. Mijn kinderen zitten ook maar al te graag in de speeltuin en niet in het water!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo klinkt het als een fantastische speeltuin maar deze berichten komen uit 2014.
  De speeltuin is 1€ per persoon en het is ongelooflijk slecht onderhouden. Overal brandnetels en speeltoestellen uit de jaren tachtig waar de roest de overhand heeft. Glijbanen midden in de zon en schimmel bij de verschoon ruimtes. Met andere woorden; meest armoedige speeltuin van Utrecht

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Anoniem,

   Kom je in augustus nog een keer langs. De speeltuin wordt op dit moment verbouwd, schimmels zijn foetsie. De brandnetels staan alleen nog aan de andere kant van het hek, we werken eraan ook deze te verwijderen. De entree is na al die jaren nog steeds €1. We zien je graag.

   Verwijderen
 4. Fiets er regelmatig langs. Het wordt steeds mooier daar! En hartstikke leuk, dat pierenbadje.

  BeantwoordenVerwijderen

SintSint