Eén van de activiteiten op onze Summer Bucket List was superbellen maken. Dat hebben we afgelopen woensdag gedaan.

Een pin naar dit blogbericht staat al heel lang op één van mijn Pinterest-borden. Hier staat beschreven hoe je hele grote bellen kunt maken. Op dezelfde blog staan ook recepten voor bellenblaas. Voor één van de recepten heb je glycerine nodig. Dat heb ik gekocht bij de apotheek, een klein flesje voor maar € 1,64.

Recept bellenblaas
2 liter heet water
2 eetlepels glycerine
4 eetlepels afwasmiddel

Gooi alles bij elkaar, goed roeren en een nachtje onafgedekt laten staan.

Wij konden niet zo lang wachten en hebben het gebruikt toen het afgekoeld was. Eigenlijk merkte ik niet zo veel verschil met direct gebruiken en pas de volgende dag. Ik heb ook zelf de Bubble maker gemaakt zoals beschreven in het bericht. Dat was heel makkelijk. Het was heel leuk om de bellen te maken en zelfs een beetje verslavend. Ewan vond het nog te moeilijk maar hij had heel veel lol in het kapot schieten van de bellen met een waterpistool. Dat was ook een leuke manier om een waterpistool te gebruiken. Mack vond de grote bellen gewoon heel mooi 🙂


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: