26 augustus 2012

Kleuren mengen

We hebben een heerlijke vakantie gehad. We hadden prachtig weer tijdens de twee weken in het vakantiehuisje van mijn ouders in Oostvoorne en de jongens hebben iedere dag heerlijk in de tuin kunnen spelen. De eerste dagen met een zandbak, maar de laatste tien dagen van de vakantie met een waterbaan en zwembadjes. Ik had ook wel wat (Thomas)speelgoed meegenomen, maar Ewan was ook wel weer heel blij om thuis te zijn bij al zijn andere speelgoed.

Maar in knutselen had hij nog steeds geen zin. Kleien een beetje, dat is één van zijn lievelingsactiviteiten, maar schilderen, kleuren, tekenen, etc. wilde hij nog steeds niet doen.

Van de week heb ik bij het Kruidvat een mengpallet gekocht en toen ik dat vanochtend liet zien was hij wel geïnteresseerd. Ik vroeg of hij kleuren wilde mengen en dat leek hem wel leuk om te doen.
Hij heeft hele mooie kleuren gemaakt, hij wilde steeds ook wit of zwart bij het mengen gebruiken en dat gaf weer andere resultaten dan wanneer je alleen rood, geel en blauw gebruikt voor het mengen. (De dikke kwasten heb ik een keer bij de Action gekocht en die gebruikt hij sindsdien altijd bij het verven).

Hij heeft een stuk of zeven blaadjes beschilderd. Ik ben er zelf bij blijven zitten om de kleuren te bespreken en ook wat te schilderen. De laatste tijd deed ik zelf niet meer mee bij het knutselen, omdat ik op een gegeven moment dan alleen maar dingen aan het maken was die Ewan aan me vroeg. En ik wil juist dat hij het zelf doet en bedenkt. Maar laatst las ik ergens dat sommige kinderen juist leren van het kijken. Vandaag ging hij uit zichzelf ook aan de slag (en hij heeft mij niets gevraagd te maken). Daarnaast probeerde ik ook de druk van de ketel te halen door te zeggen dat hij niet per se 'iets' hoeft te maken, hij maakt gewoon een schilderij. Dat werkte ook, want zijn eerste werkje bestond uit gewoon wat strepen verf:

En zijn laatste werkje was een deur:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

SintSint