19 juli 2012

Spelen met gelatine - knutseldonderdag

In 2012 deed ik een tijdje aan knutseldonderdagen, waarop ik een leuke knutselactiviteit klaarzette voor mijn jongens, toen 1 en 4 jaar. Dit keer een krijttekening en spelen met gelatine.

sensory play gelatine

*De productlinks in dit bericht zijn bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Krijttekening op gekleurd karton

Van de week hebben we bij de bibliotheek dit superleuke knutselboek* geleend; Kleuter Knutselboek van Fiona Watt. Ik had alles klaargelegd om met Ewan de 'glinstervisjes' te maken, maar meneer wilde niet knutselen :S Ik heb nog een voorbeeld gemaakt in een poging om hem over te halen, maar helaas. Het knutselwerkje werd eigenlijk niet zo mooi als ik me had voorgesteld, maar ik ben er wel achtergekomen dat je met gekleurde krijtjes op gekleurd karton heel leuk kunt tekenen.Gekleurde gelatine

Voor Mack had ik eindelijk eens gekleurde gelatine gemaakt om mee te spelen, dat was ik al heel lang van plan. Ik vind dit eigenlijk niet helemaal onder knutselen vallen, omdat je niet echt iets maakt, maar aan de andere kant gaf het genoeg zooi om er weer wel onder te vallen ;) Bij de Toko had ik de volgende zakjes gekocht, in rood, groen en geel:Vandaag heb ik alleen rood gemaakt, maar het is natuurlijk ook erg leuk om met verschillende kleuren tegelijk te spelen.

Voorbereidingen

Op de verpakking staat dat je 1 liter water en suiker moet toevoegen (en aan de kook moet brengen) voor een heerlijk toetje, maar dat was natuurlijk niet mijn doel. De suiker heb ik sowieso achterwege gelaten, dan plakt het ook niet. Daarnaast heb ik een halve liter water gebruikt en dit gaf precies het gewenste resultaat. Ik heb de gelatine in leuke ijsblokvormpjes gedaan en een uurtje of zo in de koelkast gezet. Toen was het al klaar. De vormpjes kwamen goed uit de vorm en waren stevig genoeg om mee te spelen, maar toch ook nog een beetje glibberig en wiebelig.Spelen maar!

Mack vond het heel interessant, hij heeft natuurlijk ook geproefd, maar het smaakt eigenlijk nergens naar zonder suiker. Hij vond het ook wel een beetje eng spul, hij heeft er denk ik een kwartier mee gespeeld.Dit spul kon Ewans aandacht wel trekken en hij heeft er een groot gedeelte van de middag mee gespeeld. Hij heeft het in stukken gesneden, het fijngeknepen, er allerlei keukenspulletjes bij gebruikt, getest wat er gebeurde als je er zout en glitters bij deed (toch nog iets gedaan met de spullen van de glinstervisjes) en later heeft hij in de keuken nog testjes gedaan met koud en warm water.


Spelen met gelatine was dus een succes.Bekijk ook mijn andere knutselideeën.

*De productlinks in dit bericht zijn bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.
Bewaar op Pinterest:
spelen met gelatinesensory play baby pinterest

Handige printable met speelrecepten

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en krijg toegang tot de exclusieve MizFlurry freebies pagina. Hier staan gratis printables die je niet gewoon op deze site kunt vinden. Bijvoorbeeld een handige download met veertien sensory play-recepten.

Dit is een printable waarin ik 14 speelrecepten van mijn blog heb verzameld. Het leek mij handig om ze allemaal op één plek te hebben. Als je ze uitprint en in de keuken bewaard hoef je niet steeds je tablet of telefoon te ontgrendelen én je hebt altijd snel een knutselidee (voor op een regenachtige dag) voor handen.

Het ene vel bevat recepten die eetbaar en geschikt zijn voor kleine kinderen, zoals een sensory bin, klei recept, eetbare verf, gekleurde spaghetti, peuterlijm, regenboogrijst, gekleurd zoutdeeg en gelatine. Op het andere vel kun je recepten en ideeën vinden voor grotere kinderen, namelijk voor slijm, cloud dough, bellenblaas, puffy paint, verf voor in bad en wit zoutdeeg.Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang een link waarmee je -onder andere- deze handige printable kunt downloaden.


* verplicht veld
Geen opmerkingen:

Een reactie posten