18 februari 2013

Leuk voor de krokusvakantie - in bad voor de lol

Stop je kinderen eens in bad alleen maar voor de lol. Makkelijker en goedkoper dan naar het zwembad gaan, maar misschien wel net zo leuk.

Zorg ervoor dat het lekker warm is in de badkamer, zodat ze ook echt een tijd kunnen spelen. Je kunt het midden op de dag doen, maar ook gewoon 's ochtends of voor bedtijd, maar trek er wel meer tijd voor uit dan voor het gewone badritueel. Heb je geen ligbad (zoals wij), dan kun je ook een babybadje in de douche zetten of de douchebak vol laten lopen met water.


Leuke dingen voor in bad:
1. Scheerschuim - dit is één van Ewans favoriete dingen voor in bad. Ik koop gewoon goedkope scheerschuim bij de Action of Wibra, wel voor de gevoelige huid, waar hij dan mee mag spelen in bad. Leuk met bakjes of bijvoorbeeld om auto's te wassen.

2. Badverf
Je kunt verf voor in bad kopen bij de Etos of de Hema, maar je kunt het ook heel makkelijk zelf maken met scheerschuim en voedingskleurstof. Even goed mengen, kwasten erbij en de kinderen kunnen naar hartelust op de muur van de badkamer schilderen. Ook leuk met voedingskleurstof: het badwater een andere kleur geven.

3. Hot Wheels colour shifters - deze auto's die van kleur veranderen zijn echt fascinerend, maar in de huiskamer met bakjes warm en koud water is het vaak wel gedoe. Onze colour shifters liggen bij het badspeelgoed, zodat ze kunnen verkleuren in het warme water van het bad en een bak koud water met ijsklontjes naast het bad. Even kijken wat handig is, want kleinere kinderen gooien graag de bak met koud water leeg, misschien is afspoelen onder de koude kraan van de wasbak dan een beter idee ;).

4. Lege (shampoo)flessen en bakjes - lege shampooflessen blijven altijd leuk. (Ze kunnen ook erg handig zijn om met shampoo ingezeepte haren van kinderen die bang zijn voor de waterstraal uit de douchekop mee uit te spoelen.) Stapelbekers hebben vaak een gaatje in de bodem waardoor deze ook leuk zijn voor in bad. Hetzelfde geldt natuurlijk voor een vergiet of andere keukenspullen, zoals een kannetje, maatlepels, trechters, plastic bekers, enz.

5. Bellenblaas - bellenblaas is natuurlijk leuk voor buiten, maar tijdens de winter kun je ze ook een keer binnen blazen; in de badkamer. Voor hele kleine kinderen blaas je zelf de bellen, de juist wat grotere kinderen kun je een bakje met zeepsop en een rietje geven en ze laten blazen.

6. Glow in the dark stokjes
Kraak de stokjes, stop ze in bad en doe het licht uit. Roep dan de kinderen voor een magisch bad.

Het fijne aan sensory play in bad is dat de rotzooi die het vaak oplevert heel makkelijk op te ruimen is. Wil je echt los gaan, kijk dan even op deze site: www.bathactivitiesforkids.com.

Gratis handige printable

Ik heb een printable gemaakt waarin 14 speelrecepten van mijn blog verzameld zijn. Het leek mij handig om ze allemaal op één plek te hebben. Als je ze uitprint en in de keuken bewaard, hoef je niet steeds je tablet of telefoon te ontgrendelen én je hebt altijd snel een knutselidee (voor op een regenachtige dag) voor handen.

Het ene vel bevat recepten die eetbaar en geschikt zijn voor kleine kinderen, zoals een sensory bin, klei recept, eetbare verf, gekleurde spaghetti, peuterlijm, regenboogrijst, gekleurd zoutdeeg en gelatine. Op het andere vel kun je recepten en ideeën vinden voor grotere kinderen, namelijk voor slijm, cloud dough, bellenblaas, puffy paint, verf voor in bad en wit zoutdeeg.Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang een link waarmee je -onder andere- deze handige printable kunt downloaden.


* verplicht veld
Soort nieuwsbrief
Vergeet je kinderen niet extra te verwennen door ze na afloop af te drogen met een warme handdoek (verwarmd op de verwarming of tien minuutjes in de droger). Veel plezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

SintSint