22 februari 2013

De krokusvakantie..

Deze week was niet bepaald de week die ik verwacht had.. Mijn mannen waren vanaf zaterdag één voor één ziek, dus van alle leuke krokusvakantieplannen (waaronder meer posts 'Leuk voor in de krokusvakantie') die ik had is weinig terecht gekomen. Ik ben zelf ook amper naar buiten geweest deze week, maar ik heb toch nog wel wat leuke dingen voor mezelf gedaan:


Cowboykoekjes gebakken - voor het eerst in m'n nieuwe oven en ze zijn heel goed gelukt :D Ik hou van het idee om iedere vrijdag iets lekkers voor het weekend te bakken.

Bloemenonderzetters gehaakt - voor mijn jarige buurvrouw, in haar lievelingskleuren, tenminste dat hoop ik;) Ik heb dit patroon van Yvestown gebruikt, maar de laatste toer weggelaten.

Een boek gelezen, Fluiten in het donker. Echt zo'n boek dat je in één ruk uit wil lezen en dat heb ik vorig weekend ook bijna gedaan (in twee rukken, op zaterdag en zondag).

Drie recepten van 24 kitchen gemaakt:
- Brown Betty - voor vrienden waar we vorige week gingen eten. Speciaal een ovenschaal voor gekocht en daar achtergelaten als cadeautje, leuk idee van Rudolph.
- Pasta met zelfgemaakt bolognesesaus Niet helemaal het recept gevolgd, want een pakje gezeefde tomaten gebruikt in plaats van de tomaten en tomatenpuree en geen bouillon, maar het raspen van de wortel, courgette en bleekselderij werkt erg goed. De groenten zijn hierna echt onherkenbaar, dus naar binnen te werken bij Ewan die altijd erg argwanend is tegenover groenten op zijn bord.
- Stoofpotje met varkensvlees en pruimen - de magere varkenslapjes had ik al in huis, maar ik wist nog niet precies wat ik er mee ging doen. Ingevuld als zoekterm op de site van 24kitchen kwam ik uit bij dit recept. Heel veel van de ingrediënten had ik in huis en het is heel lekker geworden. Ik heb het zonder aardappels gemaakt en met rozijnen in plaats van pruimen. Hierdoor was de saus misschien iets te dun, maar toch nog goed te doen.

Verder werd ik (en Mack) ook heel blij van het pakketje van boefjesspeelgoed.nl waar deze vintage houten trein in zat.

Er zat ook een heel leuk pakje bij met ballonnen, stickers en een verjaardagstafelkleed, waarschijnlijk omdat er iets mis was gegaan met een ander artikel wat niet op voorraad bleek te zijn.

Voor de rest heel veel Mario, want dat is Ewan z'n obsessie op dit moment. Ik heb een pluche ster gemaakt volgens deze tutorial en een ijs- en vuurbloem voor hem gehaakt. En we hebben samen iedere dag op de Wii gespeeld, wat ik stiekem ook heel leuk vind. Ik heb ook bijna Princess Peach uitgespeeld op de DS. Nu Ewan zo in z'n Mario-periode zit, moet ik er voor zorgen dat ik een beetje oefen met die spellen, anders wil ie alleen nog maar met z'n vader spelen, omdat ik het niet kan :O

Dat was het wel zo'n beetje, ik ga nu lekker wat afleveringen van The Killing 3 kijken met m'n vriend en hopen dat ik niet alsnog ziek word!

2 opmerkingen:

 1. Beste Fleur van Scharenburg,
  Wij zijn als Centrum voor Jeugd en Gezin op zoek naar bloggende ouders in Utrecht. Mogen wij een link naar uw blog op www.jeugdengezinutrecht.nl plaatsen?

  Met vriendelijke groeten,
  Linda van de Wetering,
  Jeugdverpleegkundige.
  jeugdengezinutrecht@utrecht.nl

  BeantwoordenVerwijderen

SintSint