11 juni 2013

Koffie zetten met zand en water

Gisteren zag ik dit speelidee langskomen. Pretend play (doen alsof): koffie zetten met water, zand en afwasmiddel. Het leek mij leuk voor Ewan en Mack, was makkelijk op te zetten met dingen die ik in huis had en het kon op het balkon, dus ik heb een tafeltje naar het balkon gesleept en de spullen klaargezet, zodat de jongens er mee konden spelen zodra Ewan om drie uur uit was.
In de melkopschuimer zat water met een scheutje afwasmiddel; een paar keer pompen en je krijgt heel mooi schuim. Het bakje ernaast moest een suikerpot voorstellen (gevuld met zand). Daarnaast staat een pepervaatje, dat op een cacaostrooier moest lijken. Ik had een leeg pak melk goed omgespoeld en gevuld met water. Daarnaast nog een thee/koffiekan met water. Verder had ik nog wat bekertjes en roerstokjes neergelegd.

Het leek zo'n leuk idee, maar mijn jongens vonden er niets aan. Mack heeft alleen een paar keer met een paar treintjes over het tafeltje gereden en Ewan heeft onder lichte dwang één kopje koffie voor me gemaakt. Precies genoeg om een foto te maken ;)Hopelijk vinden jullie kinderen het leuker!Meer speelideeën

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'Bewaar op Pinterest:
koffie zand water buitenspelendoen alsof kleuters pinterest

Handige printable met speelrecepten

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en krijg toegang tot de exclusieve MizFlurry freebies pagina. Hier staan gratis printables die je niet gewoon op deze site kunt vinden. Bijvoorbeeld een handige download met veertien sensory play-recepten.

Dit is een printable waarin ik 14 speelrecepten van mijn blog heb verzameld. Het leek mij handig om ze allemaal op één plek te hebben. Als je ze uitprint en in de keuken bewaard hoef je niet steeds je tablet of telefoon te ontgrendelen én je hebt altijd snel een knutselidee (voor op een regenachtige dag) voor handen.

Het ene vel bevat recepten die eetbaar en geschikt zijn voor kleine kinderen, zoals een sensory bin, klei recept, eetbare verf, gekleurde spaghetti, peuterlijm, regenboogrijst, gekleurd zoutdeeg en gelatine. Op het andere vel kun je recepten en ideeën vinden voor grotere kinderen, namelijk voor slijm, cloud dough, bellenblaas, puffy paint, verf voor in bad en wit zoutdeeg.Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang een link waarmee je -onder andere- deze handige printable kunt downloaden.


* verplicht veld
Geen opmerkingen:

Een reactie posten