Vrijdag 21 juni om 07:04 is het zo ver, dan begint de zomer! Ik hou ervan om lijstjes met leuke dingen te maken voor de zomer, want de tijd gaat altijd zo snel en voor je het weet is het weer voorbij en denk je van dit had ik nog allemaal willen doen. Niet dat alles lukt wat er op die lijstjes staat, maar de voorpret van het plannen maken voor de zomer is ook al heel leuk:) Vorig jaar heb ik een Summer Bucket List gemaakt, dit jaar ben ik meer bezig met een Pinterestbord. Zoals je kunt zien, heb ik al bij een paar dingen ‘done’ kunnen zetten, yeah!


Inspiratie

De ultieme zomerlijst is natuurlijk voor iedereen anders. Voor inspiratie, naast Pinterest, andere blogs en Google, is het ook leuk om aan dingen van vroeger te denken. Wat ging jij vroeger altijd in de zomer doen en geeft jou een vakantiegevoel? Het is leuk om deze dingen samen met je eigen kinderen te doen, de lol ervan opnieuw te beleven en misschien wel een nieuwe traditie te starten.

Mijn eigen zomerherinneringen: vakanties in Zeeland, naar het strand in Noordwijk met na afloop een heerlijke hamburger, een speelkeukentje in de tuin (lekker met water kliederen), naar de Efteling, naar de kinderboerderij, ’s avonds fietsen met de hele familie, naar het zwembad, hut bouwen op een regenachtige dag, naar de Maarseveense Plassen. Iedere zomer kwamen al deze dingen minstens een keer voorbij.

 

Themadagen

Wat ook altijd erg leuk is, zijn themadagen. Voor deze zomer heb ik twee rijtjes gemaakt; één voor de hele zomer (eigenlijk vanaf morgen dus, maar ik ben er begin juni al mee begonnen) en één voor tijdens de zomervakantie.

Hele zomer:
Maandag – lekkere toetjes
Dinsdag – met iPad/bij de TV eten
Woensdag – naar een speeltuin
Donderdag – knutselen
Vrijdag – hut bouwen
Zaterdag – wandelen/fietsen met daarna knakworstjes
Zondag – waterpret

Zomervakantie:
Maandag – pyjamadag
Dinsdag – huishoudelijke dag
Woensdag – uitje met mama
Donderdag – knutseldag
Vrijdag – uitje met 4
Zaterdag – boodschappendag
Zondag – zwembad/strand/plasdag

Dit is natuurlijk een richtlijn; soms vergeten we het, werkt het weer niet mee of lukt het om een andere reden niet. En de themadagen tijdens de zomervakantie zijn natuurlijk ook erg van het weer afhankelijk en makkelijk te verwisselen.

 

Samenkomen

Tijdens de zomer hoort ook gezellig tijd met familie en vrienden doorbrengen. Ik wil de zomer niet al te vol plannen (loom & los is immers het devies van de Flow), maar er zijn toch vier dingen die we hopelijk over drie maanden gedaan hebben.
Fietsenparade, met vriendinnen + kinderen op een woensdagmiddag in het park (is gelukt: fietsenparade en picknick).
Filmavond buiten, met familie en optredens van de kinderen
– Picknick Soestduinen
– Vossenjacht/speurtocht met piratenthema

 

Vergeet jezelf niet!

Als moeder zijnde loop je het risico om tijdens de zomer in je eentje als compleet recreatieteam/entertainer te fungeren en aan het eind van de vakantie meer aan vakantie toe te zijn dan aan het begin. Maak daarom ook een lijst met volwassen (of juist niet) dingen voor jezelf en stel bijvoorbeeld wekelijkse doelen. Ik wil bijvoorbeeld iedere week een boek lezen, veel haken, beter leren fotograferen, WordPress leren, een vintage road trip naar Parijs maken met mijn zussen en moeder en heel bruin worden.

Wat zijn jullie plannen voor de zomer?

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: