29 juni 2015

Nationale modderdag

Vandaag is het 29 juni, Nationale Modderdag. Dat is het ieder jaar op 29 juni. Kinderopvang, basisscholen en natuurcentra kunnen zich aanmelden en deelnemen aan deze dag. Maar je kunt thuis natuurlijk ook lekker meedoen.

Kinderen houden van modder en buiten spelen is belangrijk. Vaak mogen ze niet met modder spelen omdat ze er zo vies van worden, maar vandaag mag het wel. Het is toch heerlijk weer, dus doe ze zwemkleding of oud ondergoed aan, smeer ze in en laat ze lekker kliederen. Met water en zand/aarde. Het is leerzaam en leuk! Wil je meer weten over de modderdag kijk dan op www.modderdag.nl

Er is voor ieder kind wel een leuke activiteit met modder te doen. Denk bijvoorbeeld aan een modderbadje voor baby's (blijf hier wel bij!), een heksensoep maken voor peuters en kleuters, een modderkeuken of een moddertaart, je kunt zelfs verven met modder (ook op jezelf..). Veel plezier!

1 opmerking:

  1. Wat leuk zeg! Ik had hier nog niet eerder van gehoord. Vroeger als kind speelde ik graag in de modder. Mijn kinderen zijn inmiddels wat ouder en de modder fase voorbij.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen

SintSint