25 juli 2015

Speeltuin BankapleinAfgelopen dinsdag zijn we naar Speeltuin Bankaplein (Billitonstraat 7 3531HJ Utrecht) geweest. Deze speeltuin stond al lang op mijn lijstje, omdat het me een leuke speeltuin leek als ik hun Facebook-pagina en website bezocht. Bovendien ligt deze speeltuin 3km van ons huis, oftewel een kwartiertje fietsen, een mooie afstand!

Wat is er te doen
We kwamen aan en parkeerden de bakfiets buiten het hek bij de fietsenrekken. Vanuit de speeltuin heb je geen zicht op je fiets. De speeltuin was iets kleiner dan ik had verwacht, maar er is genoeg te doen. Zo zijn er onder andere een podium, een leuk zwembad, diverse speel- en klimtoestellen, een heel gaaf zand- en waterding en een voetbalkooi. Hier wat foto's:

Daarnaast heeft Professor Loep in het huisje van de speeltuin haar kunstlaboratorium en atelier. Toen wij er waren was het atelier helaas niet open, maar we mochten wel even rondsnuffelen. Het zag er heel gaaf uit, zeker een reden om nog een keer terug te gaan.

Voorzieningen
Er zijn genoeg bankjes en picknicktafels om lekker te zitten en ondertussen je kinderen in de gaten te houden. Ook zijn er toiletten. Emmertjes en schepjes kun je thuislaten, want die liggen (zoals in de meeste beheerde speeltuinen) er al. Kinderen kunnen ook spelen met driewielers en loopfietsen.

Veiligheid
Het hele plein is omringd door bomen, waardoor er veel schaduw is. Voor een warme en zonnige dag is dit heel fijn; de kinderen spelen dan niet in de brandende zon en zullen niet snel verbranden. Op de dag dat wij er waren, was het warm en zonnig. Net niet warm genoeg voor het zwembadje, gewoon lekker weer. Ga je op een wat mindere warme dag, vergeet dan geen vestje of jas mee te nemen.
Voor de rest zag de speeltuin er ook veilig uit. Goed onderhouden speeltoestellen en ik heb geen peuken gezien.

Ligging
Op de fiets was deze speeltuin goed te bereiken. Het is wel even handig om van te voren de route te bekijken, want de speeltuin ligt middenin een woonwijk, dus daar fiets je waarschijnlijk niet toevallig langs. Je kunt natuurlijk ook met de auto komen, het is betaald parkeren in de wijk. Met het openbaar vervoer is de speeltuin wat lastiger bereiken, vanaf ons huis zouden we dan alsnog 7 minuten (en met loslopende kinderen reken ik het dubbele) vanaf de bushalte moeten lopen.

We zijn ongeveer anderhalf uur in de speeltuin gebleven. Ewan en Mack hebben heerlijk gespeeld en zelfs Kate is van de glijbaan en op de schommel geweest. Een leuke speeltuin om toe te voegen aan ons 'repertoire'.

Volg mij op FacebookInstagram en/of Bloglovin'

3 opmerkingen:

 1. Tof hoe je het beschrijft met die voorzieningen en die schaduw. Dat vind ik ook altijd erg belangrijk en wil ik ook altijd graag vooraf weten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Fleur,

  Wat leuk om dit zo terug te lezen, dan loont mijn inzet en harde werken als vrijwillig beheerder voor de speeltuin zeker! En houd de planning in de gaten voor Het Kunstlaboratorium. Nu is het even wat rustiger vanwege een kleine zomerstop, maar vanaf september zal er weer genoeg te doen zijn. In ieder geval bedankt voor dit leuke bericht!

  Zonnige groet,
  Gerdy de Kruijk| Professor Loep & Beheerder speeltuin Bankaplein

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke speeltuin. Ik houd van dit soort 'ouderwetse' speeltuinen. En het ziet er zo mooi zonnig uit!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen