Nu mijn twee oudste kinderen naar de basisschool gaan, zie ik ze toch een stuk minder dan voorheen. Dat vind ik jammer. We gaan ook minder vaak dingen doen, want na een schooldag is er niet zo veel tijd meer over, komt er af en toe een vriendje spelen en vinden ze het ook gewoon lekker om thuis te chillen. Daarom hebben we sinds kort ouder-kind-dates in het leven geroepen. Gezellig één-op-één samen iets doen. Bijvoorbeeld uit eten, naar een museum, bowlen of een stukje fietsen. In dit kader zijn we ook al een paar keer naar de bioscoop geweest.

Kleuterbios

Afgelopen zondag ben ik met Mack naar de Kleuterbios geweest. Dit event vindt iedere twee maanden plaats op zondagochtend om 10:30 in een Pathé-bioscoop. Er wordt een leuke film geschikt voor kleine kinderen (tussen de 3 en 6 jaar) gedraaid, de lichten gaan niet helemaal uit en het geluid staat wat zachter. Kaartjes kosten €8,-, maar daarvoor ben je ook helemaal klaar, want dat is inclusief een kids combo en koffie/thee met water lekkers voor de ouders. In de kids combo zit een zakje popcorn, een klein zakje snoep, een pakje capri sun en een klein cadeautje.

Verder worden er nog allerlei leuke activiteiten rondom de film georganiseerd, krijgen de kinderen na afloop een diploma en worden er voor de film een paar prijzen verloot.

Thomas in Amsterdam

Soms hebben we een dubbele date en dan brengen we Kate naar opa en oma. Dat was twee maanden geleden het geval, toen we naar de nieuwe film van Thomas de Trein gingen; De Legende van de Verloren Schat. De Thomas-films komen eigenlijk altijd direct op DVD uit, maar speciaal voor de Kleuterbios was er een eenmalige vertoning in de bioscoop. Helaas niet in onze stad Utrecht, maar Amsterdam Zuid-Oost is voor ons gelukkig ook dichtbij. De film was helemaal uitverkocht. Overal stonden blauwe en rode ballonnen en bij binnenkomst was het mogelijk om op de foto te gaan en deze foto was na afloop van de film dan voor je afgedrukt. Thomas zelf stond er ook, dus daar hebben we zelf even een foto bij gemaakt:

Verder liep er een conducteur rond waarmee je op de foto kon en lagen er kleurplaten. In de kids combo zat een Thomas Mini en toen we op onze stoel gingen zitten werden we nog verrast met ieder een Thomas-stickervelletje. Er werden drie prijzen verloot op stoelnummer en toen begon de film zonder reclame vooraf. Het licht ging trouwens wel helemaal uit. Ik vond de film, zoals alle Thomas-films van de afgelopen jaren, erg mooi gemaakt en het was weer een spannend verhaal.
Na afloop was er de mogelijkheid voor de kinderen om een bioscoopdiploma met hun naam er op te krijgen. Dat hebben we maar overgeslagen, maar het idee was op zich leuk. Ook was het toen nog mogelijk om je te laten schminken. De rode en blauwe heliumballonnen werden ook nog uitgedeeld, maar daar waren we net te laat voor.

Nick Jr. in de Bios – Utrecht

De tweede keer ging ik dus met Mack samen naar Nick Jr. in de Bios. Deze draaide ook gewoon in Utrecht, dus dat was lekker makkelijk voor ons. Heen gingen we met de bus en terug met de trein. Dat was natuurlijk al een avontuur op zich. Hier stonden we te wachten op de bus en stak Mack zijn poot omhoog zoals een hondje 😉

Er werd een aflevering van Dora Friends gedraaid, twee afleveringen van Paw Patrol en een aflevering van Blaze en de Monsterwielen. Mack is op het moment helemaal fan van Paw Patrol en ook in de zaal ging gejuich op toen de eerste aflevering over de superpups begon. Het was trouwens een stuk rustiger dan bij de Thomas-film, maar de zaal was ook een stuk groter. Bij binnenkomst kregen we een Paw Patrol-ballon en een loterijbriefje, want prijzen verloten op stoelnummer in een half lege zaal gaat natuurlijk een beetje lastig. Dit keer waren het Dora-prijzen. In de combo box zat ook weer een klein cadeautje, maar de koffie en wat lekkers voor mezelf heb ik helaas niet gezien. Er lagen ook weer kleurplaten en er was een mogelijkheid tot schminken, maar verder was het iets kleiner van opzet. Na afloop was het wel mogelijk om met de echte Dora op de foto te gaan, maar dit vond Mack iets te spannend.

 

Beide keren was ons bezoek aan de kleuterbios dus een succes. Wat ik ook erg fijn vind aan deze opzet, is dat je met allemaal andere jonge kinderen in de bioscoop zit en je dus niet heel erg in de stress hoeft te schieten als jouw kind af en toe een beetje erg enthousiast wordt en wat door de zaal roept of niet stil kan blijven zitten of naar de WC moet. Het is wel handig om bij binnenkomst even te vragen waar de stoelverhogers staan, die was ik namelijk beide keren vergeten te pakken.

 

De foto’s in deze post zijn een beetje van slechte kwaliteit, want ik wist van tevoren niet dat ik een blogje erover zou schrijven en ze zijn met mijn telefoon gemaakt in de vaak nogal donkere bioscoop. Mijn excuses hiervoor!

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: