15 november 2015

Handleiding: een Pinterest-pin, -bord of -profiel embedden

Vandaag vroeg mijn digitale vriendin Josan of ik wist hoe je een pin kunt embedden. Dat wist ik niet, maar ik vond het wel leuk om dat voor haar uit te zoeken. En toen ik het antwoord gevonden had leek het me wel handig voor meer bloggers. Vandaar deze handleiding met daarin uitgelegd hoe je een Pinterest-pin, -bord of -profiel kunt embedden (integreren in je blog).

De Pinterest-widgetmaker

Een echte handleiding kun je dit eigenlijk niet noemen, want Pinterest heeft een speciale widgetmaker ontwikkelt voor dit doel. Dat maakt het super simpel. Je hoeft alleen even te weten waar je deze kunt vinden. Via deze pagina kun je een widget laten genereren en dit stukjes code kun je dan (via kopiëren en plakken) op je blog plaatsen. Bijvoorbeeld je Pinterestprofiel:


Via 'eigen instellingen' (dropdown 'Aangepaste groottes') kun je zelf de afmetingen bepalen. Een goede plek om je profiel te embedden is in de zijbalk van je blog.

Op deze pagina kun je dus ook een pin embedden. Dat komt er dan zo uit te zien:
Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je de pin ter inspiratie gebruikt.

Ook kun je een heel bord embedden.(Dit is mijn groepsbord 'Spelen met kleine kinderen'. Wil jij hier ook op pinnen? Stuur met dan even een berichtje, dan voeg ik je toe.)

Het enige wat je dus steeds hoeft te doen, is even het juiste type selecteren en de bijbehorende link in het URL-veld te plakken.

Bij mijn zoektocht naar informatie over embedden kwam ik deze link over juridische kant van embedden tegen, misschien ook interessant om even te lezen.

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten