Regelmatig krijg ik de vraag of ik veel verschil merk tussen een dochter of een zoon. Dan mompel ik meestal maar wat, want ik weet het eigenlijk niet zo goed. Ik bedoel: ieder kind is sowieso anders. Het grootste verschil tijdens het eerste jaar vond ik zitten in kleding en meer roze speelgoed. En sieraden. Jarenlang heb ik op zaterdagen en tijdens vakanties in de juwelierszaak van mijn ouders gewerkt, dus dat er schattige sieraden voor baby’s en kleine kinderen zijn, dat wist ik wel. Inmiddels ben ik tien keer tante en bij iedere geboorte heb ik de desbetreffende baby een gouden naamplaatarmbandje met gegraveerde naam geschonken. Een mooi aandenken voor het leven.

Toen ik een paar weken geleden een blogpost over moeder en dochter-sieraden tegenkwam op de blog van Nicole dacht ik wel: o nu ik een dochter heb, kan ik dit ook eindelijk doen 😀 Dit plaatste ik ook als opmerking en niet lang daarna kreeg ik een mail van KAYA sieraden met een verzoek tot samenwerking. Of ik een review of winactie wilde doen. Dat was nog een moeilijke keuze. Aan de ene kant wilde ik graag een moeder- en dochterset en aan de andere kant vond ik het ook heel leuk om wat weg te mogen geven. Dat laatste is het dus geworden. En de moeder- en dochterset zet ik wel op mijn verlanglijstje 😉

KAYA sieraden

KAYA sieraden zijn sieraden voor bijzondere momenten, zoals bijvoorbeeld geboorte, verjaardag, Kerst, bruiloft en doop. In de webshop is er keus uit meer dan 200 sieraden. Ook gepersonaliseerde armbandjes met naam (die ga ik onthouden voor het geval ik weer tante mag worden 😉 ) Met het kopen van een sieraad steun je gelijk een goed doel, namelijk schoolkinderen in Gambia. Op dit moment is er ook een speciale kerstcollectie, met bijvoorbeeld super schattige oorknopjes met een rendier of kerstboom en nog meer leuks met sterren, sneeuwvlokken en engelenvleugeltjes.

Wil je nog een mooie moeder- en dochterset ‘in het echt’ zien, neem dan ook een kijkje op de blog van Saskia.

 

Review kerstarmbandje Star Pink

Op de site van KAYA sieraden koos ik een mooi kerstarmbandje uit, namelijk Star Pink. Dit armbandje is geregen met zoetwaterparels, roze kralen, witte sterren en zilveren kraaltjes. De armband is stevig door het gebruik van soepel staaldraad met een witte nyloncoating. Het cartier-slotje is van zilver, net als het verlengkettinkje. Door dit verlengstukje kan het armbandje wat langer gedragen worden en kun je hem goed strak vastmaken, zodat hij niet van het kleine polsje glijdt. Dit armbandje is ook voorzien van een bedeltje met de tekst “Kerst 2015”. Leuk om dit armbandje deze Kerst om te doen en vervolgens te bewaren.
Overigens zullen het slotje en verlengkettinkje wel de zwakke schakels zijn, wat betekent dat ze kunnen breken als je dreumes bijvoorbeeld ergens achter blijft hangen. Dit is juist goed, want een sieraad moet stuk kunnen (liever het sieraad dan je kind). Het is wel belangrijk om je kindje altijd in de gaten te houden met het armbandje om. Maar dat geldt voor alle sieraden en bijvoorbeeld  ook voor haarspeldjes. Doordat het staaldraad lastiger breekt, zal het niet snel gebeuren dat alle kralen op grond komen te liggen.
Via de webshop kun je een sieraad uitkiezen en bestellen. Bijna alle producten worden de volgende dag geleverd (indien je voor 14:00 uur besteld) en de verzendkosten zijn slechts 1 euro (gratis boven de 30 euro). In het pakketje zaten de volgende dingen:

Natuurlijk het armbandje, een buideltje, een zilverpoetsdoekje en een kaartje met veiligheidsinstructies. Dit armbandje is 12 cm lang, geschikt voor meisjes tussen de 6 maanden en 2 jaar. Dat klopt ook wel, ik kon het slotje ongeveer halverwege het verlengkettinkje vastmaken. Kate vond het armbandje erg mooi:

Toen ik hem af wilde doen, werd ze erg boos 😉 Mijn kleine prinses.

Winactie

Zoals eerder vermeld mag ik dus één kerstarmbandje weggeven. Het gaat om dezelfde armband als uit de review, dus het kerstarmbandje Star Pink:

Wil jij deze winnen voor je dochtertje of een ander schattig meisje in je leven? Doe dan het volgende:
– Laat een bericht achter onder deze post zodat ik weet dat je meedoet.
– Like KAYA sieraden op Facebook.
– Like mijn Facebookpagina MizFlurry voor een extra winkans.
De actie loopt tot en met maandag 30 november 2015. Op dinsdag 1 december ga ik de winnaar loten.