12 december 2015

Sjablonen om sneeuwvlokken te knippen

Vandaag stond eigenlijk 'een sneeuwbol' maken op de adventsactiviteitenkalender. Maar ik kon geen leuke en originele insteek vinden om hier een blogpost over te schrijven. Even Googelen op "sneeuwbol maken" levert genoeg uitleg op, daar heb ik niet zo veel aan toe te voegen ;)

Waar ik wel nog een leuke toevoeging voor heb, is het knippen van sneeuwvlokken; dit oude bericht is één van mijn populairste aller tijden. Er zijn twee dingen die wat lastiger zijn bij het knippen van een sneeuwvlok; het precies vouwen van het papier zodat je een sneeuwvlok met zes punten krijgt en het tekenen van een strak patroon. Vandaar dat ik vier patronen op de computer heb getekend en deze voor jullie heb omgetoverd tot printable. Bijkomend voordeel van deze patronen is dat het papier minder vaak dubbel wordt gevouwen dan in mijn oude uitleg en het knippen daardoor makkelijker (minder zwaar) gaat.*De productlinks in dit bericht zijn bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.


Benodigheden papieren sneeuwvlokken knippen

Dit heb je nodig:
- Papier
- Pen of potlood
- Scherpe schaar (ik gebruik het liefst een handwerkschaartje*)

Gratis PDF met vier sneeuwvlok-sjablonen

Hieronder staan de sjablonen als afbeelding, zodat je ze los kunt printen. Ik heb ze ook in één PDF samengevoegd, zodat je gemakkelijk twee sjablonen op één A4-tje kunt printen.
Korte uitleg sjablonen knippen

Om van het papier een mooie sneeuwvlok te maken, knip je eerst het vierkant uit. Vouw het papier daarna op de horizontale stippellijn dubbel. Daarna vouw je het papier nog twee maal langs een onderbroken lijn (zodat het papier zes lagen dik is) en kun je de sneeuwvlok uitknippen. Voorzichtig openvouwen en je bent klaar.

Heb je de smaak te pakken en ben je op zoek naar meer leuke patronen voor de sneeuwvlokken? Dan kan ik het boek papieren sneeuwvlokken* van harte aanbevelen. Ik heb het gekregen van Sinterklaas (2016) en er staan veel leuke patronen in. Je kunt het onder andere bestellen bij bol.com*.Veel plezier!Bekijk ook mijn overzichtspagina kerst.

*De productlinks in dit bericht zijn bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Als je dit bericht gaat pinnen, wil je dan onderstaande afbeelding gebruiken? Verticale plaatjes doen het beter in het Pinterest-overzicht ;-) Alvast bedankt!

sjablonen papieren sneeuwvlokken pinterest

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot de freebies pagina

mizflurry freebies

Als lid van de MizFlurry nieuwsbrief krijg je toegang tot mijn freebies pagina. Hier staan nog meer gratis downloads, exclusief toegankelijk voor leden. Bijvoorbeeld een handige Feestdagen planner; 11 handige formulieren die je helpen de feestdagen-stress onder controle te krijgen, de 12 maandkalenders met (creatieve) activiteiten, 14 speelrecepten, 3 kerstposters en een pietendiploma. 

Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

* verplicht veldGeen opmerkingen:

Een reactie posten

SintSint