23 februari 2016

POTGG: De ballonraket

Een ballon opblazen, er géén knoopje inleggen, aan een kind geven en die mag de ballon dan loslaten; pret gegarandeerd (en je mag de ballon nog zeker tien keer opblazen;).  Het was een regenachtige dag in de vakantie, we waren aan het wachten op visite, dus ik zocht snel iets om de jongens nog even bezig te houden. Voor deze ballonraket hadden we alles in huis, dus ik besloot het te proberen.

De Pin

Zoals je op de foto kunt zien bestaat de ballonraket uit een rietje aan een stuk draad, aan het rietje plak je de opgeblazen ballon, je laat hem los en zoeff daar gaat je ballonraket. Simpel, maar leuk verwachtte ik.On the go

Eerst verzamelde ik snel alle benodigde spullen; garen, ballonnen, een schaar en tape.Vervolgens was het nog best een gepriegel om de draad door het rietje te krijgen. De draad er een stukje instoppen en dan aan het rietje zuigen loste dit op. Je kunt natuurlijk ook een stopnaald of iets dergelijks gebruiken. Toen heb ik de draad gespannen van de ene deurklink in de speelkamer naar de andere. Dit bleek uiteindelijk een vrij korte afstand te zijn.Toen het rietje hing, heb ik er een stuk tape aan vastgeplakt. Als de ballon dan is opgeblazen, kun je deze gemakkelijk vastmaken.Daarna was het een kwestie van een ballon opblazen en dichthouden tot je klaar bent voor take off. Hier een kort filmpje:


Daarna kun je de ballon lostrekken, weer opblazen en vastplakken, en opnieuw. Gelukkig kwam de visite toen vrij snel ;)

Go go of no no?


De pin was een succes. Weinig voorbereidingstijd, makkelijk uit te voeren en een hoop lol.

Tips

- Ga voor een zo lang mogelijke 'baan', want de ballon gaat razendsnel.
- Ik had heel enthousiast vier ballonnen en rietjes gepakt, maar eigenlijk heb je er natuurlijk maar één van ieder nodig. Of je moet de kinderen allemaal een eigen baan laten maken, dan kunnen ze een wedstrijd doen, ook leuk.

Hoe hou jij je kinderen bezig als je wacht op visite?Heb je mijn overzichtspagina met alle geteste pins al gezien?

NB Dit bericht was eerst gepubliceerd op https://pinnersonthegogo.wordpress.com/ (op 25 augustus 2015). Als je wilt weten waarom ik het hier opnieuw plaats, lees dan even dit bericht.

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'


Geen opmerkingen:

Een reactie posten