10 augustus 2016

MC16: Leren eten bestellen (laat je kind een maaltijd samenstellen)

Afgelopen maandag vond ik het wel tijd voor Mama Challenge nummer 5; Culinaire challenge: Ga samen met je kind koken / Laat je kinderen een maaltijd samenstellen. Erg culinair is het niet geworden, maar Ewan heeft wel iets nieuws geleerd. 
Wat gaan we eten?

's Ochtends vertelde ik Ewan dat hij vandaag mocht kiezen wat we gingen eten én dat hij het moest maken. Hij hoefde er niet lang over na te denken, dat werd natuurlijk pizza, zijn lievelingseten. Het idee was toen nog dat hij de boodschappen zelf zou doen bij de supermarkt (ik wilde bij de ingang wachten), dus we hebben het gehad over het boodschappenlijstje en wat daar allemaal op moest, om pizza te maken die bij iedereen in de smaak viel. Maar ik had maandag erg last van mijn enkel en ik durfde hem nog niet helemaal alleen te sturen (en dat zag hij zelf ook niet zo zitten), dus dat ging niet door. Hij kwam zelf met de oplossing: dan bestellen we toch gewoon. 

Leren eten bestellen

Dus toen het bijna etenstijd was, heb ik hem mijn telefoon gegeven en hem via een app eten laten bestellen. Ik ben er gewoon naast blijven zitten en heb hem verteld welke stappen hij moest doorlopen. Hij moest ook nog even papa bellen om te vragen wat voor pizza hij wilde. Die wilde een pizza die niet standaard op het menu staat, namelijk met pepperoni, paprika en ananas, maar dat wist Ewan snel zelf op te lossen. "Ik neem gewoon mijn eigen pizza (met pepperoni) en daar voeg ik die andere twee dingen aan toe". 

Er viel dus eigenlijk niet zoveel te leren, ik moest hem vertellen welke app hij moest gebruiken en wat onze postcode was, maar voor de rest ging het bijna vanzelf. Het betalen heb ik maar even zelf gedaan, anders ben ik bang dat we binnenkort ineens een pizzabezorger op de stoep hebben staan ;P.
De tafel dekken

Toen de pizza besteld was, was het tijd om de tafel te dekken. Ewan koos ervoor om buiten te eten (in onze nieuwe tuin :D). Dat betekende dat de kinderstoel naar beneden moest (wij wonen in een drive-in-woning, dus leven op één hoog).Hij heeft alle stukjes pizza uitgedeeld en was erg blij:Hij heeft ook het drinken ingeschonken.We hebben lekker gegeten!

Mama Challenge 2016

Er zijn al flink wat mama's met hun kinderen de keuken in gedoken voor deze challenge. Leuk als je ze een bezoekje brengt!

Mama's Liefste: gnocchi met paddestoelen en spinazie
Volgmama: krokante salt & pepper chips uit de oven
Opnr16: een lekker frisse salade
Lotus Writings: chocoladetaart met ganache en aardbeien
Janske: pizza bakken met je peuter
Good Girls Company: Mexicaanse schotel
Meisje Eigenwijsje: bananenbrood bakken met de peuter
Our Happily Ever After: maak samen met je kinderen waterijsjes!
Gewoon wij: banaan/havermoutkoekjes met chocoladedruppels

Wat is het laatste dat jij samen met je kind hebt gemaakt?Dit is mijn vijfde opdracht van de Mama Challenge 2016.

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'


Geen opmerkingen:

Een reactie posten