Ik zou het heel leuk vinden als ik hier nu zou kunnen opschrijven dat ik heel goed muziek kan maken of zo kan zingen dat iedereen er kippenvel van krijgt. Dat is helaas niet het geval. Verder dan een paar jaar blokfluit ben ik nooit gekomen en alhoewel ik leuk mee kan doen met Singstar, heeft een Elvis-imitator wel eens hoofdschuddend de microfoon snel weer weggehaald toen hij me even gezellig dacht mee te laten zingen ;-P Toch hou ik erg van muziek, om naar te luisteren en op te dansen. Sinds een jaar heb ik een Deezer-abonnement en ik vertel je graag hoe ik dat gebruik. Lees even helemaal door tot het einde, want ik mag een abonnement weggeven!


Toen ik nog studeerde en werkte, luisterde ik graag naar muziek in de bus. Heerlijk even een half uurtje ontspannen in de ochtend en aan het eind van een (werk)dag. Nu ik kinderen heb en fulltime thuis ben, gaat dat niet meer zo makkelijk. Een groot deel van het in de gaten houden van de kinderen doe ik namelijk met mijn oren en als ik muziek op heb staan, lukt dat niet zo goed. Toch zijn er nog verschillende momenten op de dag dat ik de Deezer-app open en een muziekje opzet.

Tijdens huishoudelijke klusjes

Huishoudelijke klusjes zijn vaak zo saai, daar kan ik wel wat muzikale ondersteuning bij gebruiken. Als de jongens naar school zijn en ik alleen met Kate ben en aan m’n dagelijkse ochtendroutine begin, zet ik vaak wat rock ’n roll-muziek op. Als Kate de eerste tonen hoort, begint ze inmiddels al te dansen, zo schattig. Vaak moeten we even twee nummertjes samen dansen voor ik echt kan beginnen, maar dit zijn heerlijke momenten!

 

Dansfeestje met de kinderen

Mijn jongens vinden muziek van televisieseries of games het leukst. Gelukkig zijn deze liedjes bijna allemaal op Deezer te vinden en hierdoor heb ik een afspeellijst met hun favoriete muziek samen kunnen stellen. Eens in de zoveel tijd zetten we die lekker hard op en dansen we door de huiskamer. Deezer heeft trouwens ook een Disney app, zo kun je heel makkelijk een Disney dansfeestje houden!

In de auto

Om bovenstaande afspeellijst wordt ook vaak gevraagd als we in de auto zitten. Gelukkig kun je per afspeellijst aangeven of je de nummers wilt downloaden, zo gaat niet je hele databundel op aan liedjes voor onderweg. Via bluetooth maken we verbinding met onze autoradio en zijn de jongens al gauw tevreden.

Tijdens het opmaken

Op de schooldagen waarbij ik de jongens weg moet brengen, moet ik me zo haasten dat dit vaak niet lukt, maar als ik iets meer tijd heb, zet ik graag mijn afspeellijst met favorieten aan. Op die manier wordt het opmaken echt een momentje voor mezelf, want dit deed ik vroeger ook altijd al.

 

In slaap dansen

Het is misschien niet de meeste verantwoorde manier om je kind in slaap te krijgen, maar soms als een baby of dreumes moeilijk gaat slapen, kan dit precies zijn wat je nodig hebt. Zet gewoon je favoriete muziek op en dans met je kind. Meestal slapen ze binnen vijf nummers. Dit doe ik echt niet iedere dag, maar bijvoorbeeld als niets anders (zoals de borst/wat drinken, vijf minuten laten huilen en zelf zingen en wiegen) werkt, gebruik ik deze methode. Ik word zelf (weer) rustig van de muziek die ik leuk vind en mijn kleintje blijkbaar ook.

 

Deezer

Deezer is een muziek streaming dienst, wat betekent dat je muziek online kunt luisteren. Op dit moment zijn er zo’n 40 miljoen nummers direct beschikbaar via Deezer. Je kunt kiezen voor een gratis account (te beluisteren via de computer/laptop en tablet, standaard geluidskwaliteit en wat reclame tussendoor) of een premium+ account (waarbij je de muziek ook via je telefoon kunt beluisteren, nummers kunt downloaden voor offline gebruik en de muziek beschikbaar is in hoge kwaliteit).

De gratis versie kun je ook op je telefoon gebruiken, maar dan is deze wel beperkt tot mixes en flow.
– Flow: je eigen persoonlijke DJ die precies weet wat jij wilt horen op basis van je luistergedrag. Perfect om je favoriete muziek te luisteren en tegelijkertijd nieuwe muziek te ontdekken.
– Mixes: voor iedere stemming is er een perfecte Deezer Mix beschikbaar.

Voor meer informatie of het aanmaken van een gratis account, kun je een kijkje nemen op Deezer.com.

 

Winactie

En nu het goede nieuws; ik mag een Premium+ abonnement van 6 maanden weggeven! Wat moet je hier voor doen?

– Laat een reactie achter onder dit blogbericht waarin je aangeeft dat je meedoet.
– Voor een extra winkans: like mijn Facebookpagina.
– Voor een extra winkans: volg mijn Deezer account.

De winactie loopt tot en met zondag 14 augustus 2016. Uiterlijk woensdag 17 augustus maak ik de winnaar bekend in een blogbericht.

Succes!


De winactie wordt gesponsord door Deezer


Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: