Vorig jaar hebben wij de laatste twaalf uur van het jaar heel leuk afgeteld naar het nieuwe jaar. Wil jij dit jaar ook origineel nieuwjaar vieren thuis met kinderen? Laat je dan inspireren door dit bericht!

origineel nieuwsjaar vieren aftellen met tasjes
De productlinks in dit bericht zijn bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Het idee is heel simpel; je bedenkt 13 activiteiten om af te tellen naar de jaarwisseling en bij iedere activiteit maak je een tasje. Op oudejaarsdag zelf mag er dan ieder uur vanaf 12:00 uur ’s middags een tasje opengemaakt worden en ga je samen die activiteit doen. Een supergezellige manier om met kinderen de laatste dag van het jaar en oudejaarsavond door te komen.

aftellen nieuwjaar activiteiten kinderen

Voorbereidingen

Dit idee vergt natuurlijk wel enige voorbereiding. Allereerst heb je 13 tasjes nodig. De tasjes die wij vorig jaar gebruikten, heb ik gekocht bij de Action.
Daarnaast heb je iets nodig met het tijdstip waarop ieder tasje geopend mag worden. Dit kun je makkelijk zelf knutselen. Als je net zulke rondjes als op de foto’s wilt maken, heb je gekleurd papier, wit papier, een dikke zwarte stift, twee verschillende maten ronde vormen (bijvoorbeeld de boven- en onderkant van een kommetje), een potlood, schaar en lijm nodig.
Vervolgens knip je dertien grotere rondjes uit het gekleurde papier en dertien kleinere rondjes uit het witte papier. Plak de witte rondjes op de gekleurde rondjes en schrijf de verschillende tijdstippen er op.

origineel nieuwjaar vieren thuis met kinderen rondjes knutselen

De rondjes kun je vervolgens met een klein knijpertje of een paperclip vastmaken aan de tasjes.

Tasjes vullen

Dan komt het leuke werk: het vullen van de tasjes. Hieronder kun je de dertien activiteiten bekijken die wij vorig jaar hebben gedaan, maar je kunt de activiteiten en tasjes natuurlijk helemaal aanpassen naar jullie eigen voorkeuren.

leuk om te doen met oud en nieuw tasjes

Ik had ervoor gekozen om nieuwe dingen als cadeautjes in de tasjes te stoppen, waardoor het bij elkaar best wel wat kostte. Maar dit hoeft natuurlijk niet! Je kunt de tasjes ook gewoon vullen met spullen die je al in huis hebt en het op deze manier zo duur maken als je zelf wilt.

wat te doen met kids oudjaar tasjes

Soms kun je ook alleen iets symbolisch in het tasje stoppen. Zo lieten we het vlees voor het gourmetten natuurlijk in de koelkast staan en zat er alleen een gourmet-pannetje en spateltje in het tasje.

leuke_ideeeen oud en nieuw kinderen

Dit waren onze activiteiten:

12:00 uur – Samen lezen

We begonnen om 12:00 uur met samen lezen. Ik had voor iedereen een leuk tijdschrift gekocht en we zijn gezellig op de bank gaan zitten. Eventueel kun je er ook voor kiezen om een boek voor te lezen waar iedereen naar luistert. Of iedereen een nieuw leesboek geven (of geleend uit de bibliotheek).

aftellen nieuwjaar 1200 samen lezen

13:00 uur – Jaaroverzicht Jeugdjournaal kijken

Om 13:00 uur gingen we middageten en hebben we ondertussen naar het Jaaroverzicht van het Jeugdjournaal gekeken. De twee oudste kinderen kijken ook altijd naar het Jeugdjournaal op school, dus er kwamen veel herkenbare onderwerpen voor ze voorbij.

aftellen nieuwjaar 1300 jaaroverzicht jeugdjournaal kijken

14:00 uur – Iets bakken

Om 14:00 uur gingen we samen wat bakken. Vorig jaar waren we erg fan van de brownies van Dr. Oetker, dus daar zat een pak van in het tasje. Maar je kunt hier natuurlijk voor van alles kiezen. Lekkere hapjes voor oudejaarsavond, een geprint recept, koekjes.. kies gewoon iets waar jullie allemaal erg van houden en wat gezellig is om samen te maken.

aftellen nieuwjaar 1400 uur iets bakken

15:00 uur – Bugles en knutselen

aftellen nieuwjaar 1500 uur buggles knutselen
Om 15:00 uur was het tijd voor een snack, Bugles en Danish Chef, en gingen we samen wat knutselen. Ik koos dit keer voor een simpele knutsel die weinig voorbereidings- en opruimtijd kostte; namelijk vuurwerk krassen uit van die zwarte blaadjes waar allerlei kleuren onder zitten. Was prima voor dit moment!

knutselen oud en nieuw

Dit is ook een leuke nieuwjaarsknutsel.


feestplanner_kind_voorbeeldWil je een onvergetelijk kinderverjaardag organiseren? Met de Printbare Kinderfeest Planner wordt het plannen en organiseren een eitje! Deze uitgebreide 51 pagina’s tellende planner begeleidt je stap voor stap. Bereid je voor op een succesvol feestje! Plan je onvergetelijke kinderfeestje.


16:00 uur – Oliebollen halen

Mijn schoonmoeder bakt ieder jaar heerlijke, verse oliebollen op 31 december. Die gingen we gezellig ophalen om 16:00 uur.

aftellen nieuwjaar 1600 uur oliebollen halen

17:00 uur – Gourmetten

En om 17:00 uur was het tijd voor het avondeten en er stond gourmetten op het programma. De kinderen vinden dit ook erg gezellig eten.

aftellen nieuwjaar 1700 uur gourmetten

18:00 uur – Toetjes met vuurwerk

Op een activiteit die wellicht iets langer duurt dan een uur (zoals het gourmetten) kun je een korte activiteit laten volgen zoals het eten van een toetje. Om het in het thema van deze dag te houden, kun je er heel feestelijk vuurwerk in steken.

aftellen nieuwjaar 1800 toetjes met vuurwerk

19:00 uur – Film kijken

Na het eten en het toetje stond er een film op het programma. We hadden hiervoor een nieuwe DVD gekocht. Maar je kunt natuurlijk ook een leuke film op Netflix, Disney+ of een andere streamingsdienst kiezen.

aftellen nieuwjaar 1900 film kijken

20:00 uur – Bordspel spelen

Daarna stond een bordspel op het programma. Deze Ticket to Ride – Mijn Eerste Reis was onze eerste kennismaking met de Ticket to Ride spellen. We vond het zo leuk dat we een week later de Europa-editie hebben gekocht.

aftellen nieuwjaar 2000 bordspel spelen

21:00 uur – Samen gamen

Vervolgens was het tijd om samen te gamen. We verrasten de jongens met Super Mario Party, die ze vorig jaar erg graag wilde hebben. Het is een leuk spel om met het hele gezin samen te spelen en we hebben een hoop lol gehad.

aftellen nieuwjaar 2100 samen gamen

22:00 uur – Oud en nieuw interview

Om 22:00 uur was het tijd om even terug te blikken op het afgelopen jaar. Met behulp van deze gratis printable Oud & Nieuw interview voor kinderen kun je dit doen (en ook goede voornemens maken). Leuk voor later om te bewaren. En voor volgend jaar om te zien wat er terecht is gekomen van de goede voornemens.

aftellen nieuwjaar 2200 oud en nieuw interview


preview affirmatiekaartjes kinderen width=Help je kinderen hun zelfvertrouwen te vergroten en een positieve houding te ontwikkelen met deze affirmatiekaartjes. Dit pakket bevat 30 unieke kaarten om dagelijkse positiviteit te bevorderen en veerkracht te stimuleren. Bestel nu en laat je kind(eren) stralen!


23:00 uur – Fotospeurtocht

De een na laatste activiteit was een fotospeurtocht. Hiervoor had ik een aantal foto’s van uitstapjes die we afgelopen jaar gedaan hadden, geprint en door het hele huis verstopt. De kinderen hebben ze gezocht en daarna zijn we samen gaan raden waar de foto genomen was. Was ook heel leuk!

aftellen nieuwjaar 2300 foto speurtocht

00:00 uur -Vuurwerk afsteken

In het laatste tasje zat: vuurwerk! Want om middernacht was het natuurlijk tijd om vuurwerk af te steken. Zoals jullie kunnen zien was Mack helemaal in zijn element 😉

aftellen nieuwjaar 0000 vuurwerk afsteken

Het was een succes om zo Oud en Nieuw te vieren met kinderen. De tasjes heb ik bewaard en we gaan het dit jaar weer op deze manier doen.

Via deze weg wil ik je een gezellige en veilige jaarwisseling wensen en alle goeds voor 2020. Tot volgend jaar!

Bewaar op Pinterest:
oud en nieuw met kinderen pinterest

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

Web Analytics