Afgelopen zaterdag zagen Kate en ik een plaatje van een versierde
chocoladeletter. Dat leek haar wel een leuke Sinterklaas-activiteit om te
doen. De spullen om te versieren hadden we al in huis, alleen de
chocoladeletters nog niet. Gelukkig was mijn man zo lief om op de terugweg van
de sportschool even langs de supermarkt te gaan en wat letters in te slaan.
Zaterdag is het niet meer gelukt, maar gisteren wel. Kijk je mee hoe wij het
chocoladeletter versieren aanpakten?
De productlinks in dit bericht zijn affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.Benodigdheden chocoladeletter versieren
Dit hebben wij gebruikt om versierde chocoladeletters te maken:- Chocoladeletters om te versieren
- Chocola om te smelten als lijm
- Dingen om mee te versieren, bijvoorbeeld de strooisels die je gebruikt bij bakken (wij gebruikten onder andere deze), Schuddebuikjes en hagelslag
- Een keukenkwastje of een schoon kwastje
- Een kom die goed tegen warmte kan (glas of metaal, géén plastic) en een steelpannetje of een smeltpan
- Een theewarmhouder om de chocola warm en vloeibaar te houden (eventueel)

Zo maak je een versierde chocoladeletter
Begin met het maken van de ‘lijm’. Hiervoor heb ik een halve chocoladeletter
in stukken gehakt en au bain-marie gesmolten. Dat betekent dat je de chocola
niet direct in het steelpannetje smelt, want dan is de kans op verbranden
vrij groot. Je doet een laagje water in het pannetje en brengt dat aan de
kook. Vervolgens zet je in het pannetje de vuurvaste schaal en daar doe je
de stukken chocola in. Het is de bedoeling dat de schaal het water niet
raakt. De stoom van het water zal de schaal verwarmen, waardoor de chocola
heel gelijkmatig zal smelten. Wel af en toe roeren.

Ondertussen kun je alles klaarzetten. Ik heb alle chocoladeletters op een
bordje gelegd, want er gaat natuurlijk wel wat geknoeid worden. (Het is
sowieso wel een beetje een rommelige activiteit.) Toen alle chocola gesmolten
was en op het theelichtje stond, heb ik de kinderen erbij geroepen en konden
ze lekker aan de slag:

Om de chocoladeletter te versieren smeer je dus eerst met het kwastje de
chocoladelijm op de letter. Vervolgens kun je hem versieren. Het is wel
handig om vrij snel te werken, want als de lijm afkoelt blijft er niets meer
plakken. Eventueel kun je ook steeds een stukje doen. En mocht een
chocoladeletter gebroken uit de verpakking komen, dan kun je hem met de lijm
weer aan elkaar maken. Na het versieren zie je daar toch niets meer
van.

Dit was het resultaat:





Veel plezier als jullie ook aan de slag gaan met het maken van een versierde chocoladeletter!
Bekijk ook mijn overzichtspagina Sinterklaas.
De productlinks in dit bericht zijn affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.
Volg mij op Pinterest, Facebook of Instagram.
De productlinks in dit bericht zijn affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.
Volg mij op Pinterest, Facebook of Instagram.
Bewaar voor later op Pinterest:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot de freebies pagina

Als lid van de MizFlurry nieuwsbrief krijg je een 100% kortingscode voor geselecteerde freebies in mijn webshop. Bijvoorbeeld een handige Feestdagen planner; 11 handige formulieren die je helpen de feestdagen-stress onder controle te krijgen, de 12 maandkalenders met (creatieve) activiteiten, 14 speelrecepten, 3 kerstposters en een pietendiploma.
Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:
Geen opmerkingen:
Een reactie posten